Gestoofde peren

Gestoofde peren kan je gemakkelijk zelf klaarmaken en als je ze zonder suiker maakt zijn ze bovendien nog gezond!

Gezonde gestoofde peren

Benodigdheden (6 porties van 450 kcal)

√ 1 kg rijpe conference peren
√ Eventueel kaneel, zoetstof (stevia, canderel, ti’light,…)

Bereidingswijze

Was de peren en snij de peer in 4 gelijke delen. Verwijder het klokhuis.
Ik laat de schil er meestal aan omdat veel vitaminen net onder de schil zitten en omdat in de schil veel vezels bevat.
Bij dit recept heb ik de schil eraf gedaan, maar je kan ze gerust met schil klaarmaken!

Doe de peren in een glazen kom met deksel en zet ze voor ± 20 minuten in de microgolf op 1000 watt.
Laat de peren eventueel uitlekken. Het sap van de peer kan je echter ook gebruiken in de havermouttaart bijvoorbeeld!

Zelf doe ik er nooit zoetstof bij, als je het toch graag zoeter wilt is voor velen canderel een aanrader.

Voedingswaarde gestoofde peer met sap per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 41
Eiwit (g) 0,6
Koolhydraten (g) 9,5
Vet (g) 0

Voedingswaarde gestoofde peer per 100 gram

Dit is de voedingswaarde zonder sap, dus enkel de peren.

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 42
Eiwit (g) 0,8
Koolhydraten (g) 9,5
Vet (g) 0,0

Voedingswaarde  gestoofde peer zonder sap per portie

De borden hebben een diameter van 26 cm.

Portie van 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 42
Eiwit (g) 0,8
Koolhydraten (g) 9,5
Vet (g) 0,0

Portie van 200 gram

Voedingswaarde per 200 gram
Energie (kcal) 84
Eiwit (g) 1,6
Koolhydraten (g) 19
Vet (g) 0,0

Portie van 300 gram

Voedingswaarde per 300 gram
Energie (kcal) 126
Eiwit (g) 2,4
Koolhydraten (g) 28,5
Vet (g) 0,0