Havermout pannenkoeken met banaan

Deze heerlijk havermout pannenkoeken met banaan zijn snel klaar, gemakkelijk te maken, vezelrijk en gewoon ook erg lekker!
Je kan ze indien gewenst invriezen in porties, zo heb je ook op een drukke werkdag een gezonde snelle hap. Je kan ze eten bij het ontbijt, als gezonde lunch of als tussendoortje.
Heb je liever havermout pannenkoeken zonder banaan? Bekijk dan dit recept: Havermoutpannenkoeken

Benodigdheden (11 pannenkoekjes van 42 kcal)

√ 1 rijpe middelgrote banaan (± 84 gram ℮)
√ 1 ei
√ 120 ml magere melk
√ 75 gram havermout

Bereidingswijze

Neem een grote maatbeker en doe de gepelde banaan, ei, magere melk en havermout erin.
Mix met een staafmixer tot je een mooi beslag hebt.

Warm een antikleefpan op en bak ze zonder toevoeging van vet op een middelhoog vuur.
Ze worden snel bruin, dus je hoeft ze niet lang te bakken.
Ik bak meestal kleine pannenkoekjes (Ø ±8 cm) omdat dit mooi oogt.

Voedingswaarde Havermout pannenkoeken met banaan per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 157
Eiwit (g) 7,5
Koolhydraten (g) 21,6
Vet (g) 3,8
Vezels (g) 3,7

Voedingswaarde Havermout pannenkoeken met banaan per portie

Ik maak uit dit beslag 11 kleine (Ø 8 cm) havermout pannenkoekjes.

Portie van 11# van Ø 8 cm

Voedingswaarde portie van 11#
Energie (kcal) 42
Eiwit (g) 2,0
Koolhydraten (g) 5,7
Vet (g) 1,0
Vezels (g) 1,0