Havermouttaart met cacaopoeder en blauwe bessen

Een snelle en gezonde havermouttaart die kan dienen als ontbijt of verzadigend tussendoortje.
Deze havermouttaart is geschikt als ontbijt, tussendoortje of 2de maaltijd (ipv een broodmaaltijd).
Je kan ze indien gewenst in stukjes invriezen. Dit recept is een variant op deze havermouttaart.

Benodigdheden (8 porties van 144 kcal)

√ 200 gram havermout
√ 8 gram sucralose zoetstof
√ 20 gram cacaopoeder
√ 400 ml magere melk
√ 125 gram blauwe bessen

Gebruik je liever een andere zoetstof? Neem dan een zoetstof hoeveelheid die overeenkomt met 60 gram suiker.

Bereidingswijze

Neem een grote mengkom en doe alle ingrediënten erin uitgezonder de blauwe bessen.
Meng alles goed onder elkaar door en laat het even staan zodat de havermout een deel van de melk geabsorbeerd heeft (± 30 minuten).

Als je haast hebt kan je ook gewoon alles in 1 keer mengen, maar ik vind als je bovenstaande techniek gebruikt dat het geheel mooier en steviger uit de vorm komt wat bv gemakkelijker is als je stukken wilt invriezen.

Meng de blauwe bessen erdoor en doe het beslag in een taartvorm (ik gebruik een ovenschotel of ronde porseleinen bakvorm).
Bak de taart ± 30-35 minuten op 180°C.

Als je stukjes wilt invriezen laat je hem beter even afkoelen voor je stukken uit de taart snijdt.

Voedingswaarde havermouttaart met cacaopoeder en blauwe bessen per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal)148
Eiwit (g)6,8
Koolhydraten (g)21,8
Vet (g)2,7
Vezels (g)4,9

Voedingswaarde havermouttaart met cacaopoeder en blauwe bessen per portie

Als je de havermouttaart in 6 stukken snijdt, dan kan je onderstaande voedingswaarde gebruiken. 

Voedingswaarde voor ⅙ van taart
Energie (kcal)170
Eiwit (g)7,7
Koolhydraten (g)25,0
Vet (g)3,1
Vezels (g)5,6

Als je de havermouttaart in 4 stukken snijdt, dan kan je onderstaande voedingswaarde gebruiken.

Voedingswaarde voor ¼ van taart

Energie (kcal)255
Eiwit (g)11,6
Koolhydraten (g)37,5
Vet (g)4,6
Vezels (g)8,4

Extra opmerkingen

Je kan gerust een dubbele hoeveelheid hiervan maken en een "dikkere" taart maken. Zo kan je kleinere stukken eruit snijden en hoef je geen meerdere vormen vuil te maken (en erna af te wassen   ).

Je kan hem ook maken met een rijpe peer of appel, dat smaakt ook altijd erg lekker! 😊