Hummus met butternutpompoen

Altijd al eens zelf hummus willen maken? Dan is dit alvast een echte aanrader!

Een gezond beleg op de boterham vol met vezels en groenten.

Hummus met butternutpompoen

Benodigdheden voor 280 gram hummus met butternutpompoen

  • 165 gram butternut
  • 130 gram kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olie
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel komijn
  • Cayennepeper naar smaak
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Bereiding

  • Snij de butternut in stukjes, voeg een kleine el olie toe en gaar gedurende 20 – 30 minuten in de oven bij 180°C.
  • Hak de look fijn.
  • Breng de kikkererwten in hun eigen vocht (al dan niet aangelengd met water) tot het kookpunt. Giet af en bewaar het kookvocht.
  • Voeg alle ingrediënten toe in een blender samen met de kruiden en mix tot een homogene massa. Voeg indien te droog een beetje van het kookvocht toe tot de gewenste en smeuïge consistentie.
  • Plaats in de frigo en smullen maar!

TIP: Om dit recept te maken is het handig om bij het verwerken van een pompoen enkele stukjes in de diepvries te plaatsen. Wanneer je dan eens een gerecht maakt in de oven, kan je de pompoenstukjes erbij zetten om de hummus te maken. Zo bespaar je niet enkel tijd maar ook energie. En dat is goed voor de portemonnee en het klimaat!

Voedingswaarde per 100 gram hummus met butternutpompoen

Per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram 
Energie (kcal) 102
Eiwit (g) 4
Koolhydraten (g) 8
Vet (g) 6
Vezels (g) 4

Om deze hummus nog iets calorie armer te maken, kan je de hoeveelheid olie nog wat reduceren of zelfs volledig vervangen met kookvocht. Naar smaak toe heeft het eigenlijk maar weinig verschil.