Kruidenkaas met zongedroogde tomaten

Deze heerlijke kruidenkaas met zongedroogde tomaten zit boordevol smaak, maar is zeer caloriearm!

Benodigdheden (4 personen (50g kruidenkaas per persoon))

√ 200g magere platte kaas
√ 2 teentjes knoflook
√ 6 zilvervliesuitjes op azijn (±12g)
√ 5 zongedroogde tomaten (±35g)
√ Provençaalse kruiden
√ Peper en zout

Bereidingswijze

Kuis de knoflook. Neem zongedroogde maten die niet op olie zitten, of dep de olie eraf met een keukenpapiertje.
Doe de magere platte kaas, knoflook, zilvervliesuitjes, zongedroogde tomaten en Provençaalse kruiden in een cutter (of in een maatbeker en mix met een staafmixer).
Kruid met peper en zout naar smaak en mix/meng/cutter nog eens. Smeer alles dun uit op 2 grote borden en plaats het in de frigo.
Laat het ± 24-36u staan, tot wanneer het stevig is en de structuur van kruidenkaas gekregen heeft.
Lepel alles van de borden en doe het in een potje dat je goed kan afsluiten.
De kruidenkaas met zongedroogde tomaten is dan klaar voor gebruik!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100g
Energie (kcal) 80
Eiwit (g) 8,5
Koolhydraten (g) 6,3
Vet (g) 2,2

Varianten

Je kan de kruidenkaas ook maken zonder knoflook, moest je dit niet graag hebben van smaak.
Er bestaat ook een kruidenkaas zonder zongedroogde tomaten, hier kan je het receptje vinden.

Extra opmerkingen

Je kan het ook perfect gebruiken als dip!