Kruidenkaas met zongedroogde tomaten
Deze heerlijke kruidenkaas met zongedroogde tomaten zit boordevol smaak, maar is zeer caloriearm!
Benodigdheden (4 personen (50g kruidenkaas per persoon))
√ 200g magere platte kaas
√ 2 teentjes knoflook
√ 6 zilvervliesuitjes op azijn (±12g)
√ 5 zongedroogde tomaten (±35g)
√ Provençaalse kruiden
√ Peper en zout
Bereidingswijze
Kuis de knoflook. Neem zongedroogde maten die niet op olie zitten, of dep de olie eraf met een keukenpapiertje.
Doe de magere platte kaas, knoflook, zilvervliesuitjes, zongedroogde tomaten en Provençaalse kruiden in een cutter (of in een maatbeker en mix met een staafmixer).
Kruid met peper en zout naar smaak en mix/meng/cutter nog eens. Smeer alles dun uit op 2 grote borden en plaats het in de frigo.
Laat het ± 24-36u staan, tot wanneer het stevig is en de structuur van kruidenkaas gekregen heeft.
Lepel alles van de borden en doe het in een potje dat je goed kan afsluiten.
De kruidenkaas met zongedroogde tomaten is dan klaar voor gebruik!
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100g | |
Energie (kcal) | 80 |
Eiwit (g) | 8,5 |
Koolhydraten (g) | 6,3 |
Vet (g) | 2,2 |
Varianten
Je kan de kruidenkaas ook maken zonder knoflook, moest je dit niet graag hebben van smaak.
Er bestaat ook een kruidenkaas zonder zongedroogde tomaten, hier kan je het receptje vinden.
Extra opmerkingen
Je kan het ook perfect gebruiken als dip!