Snelle gezonde pizzaatjes met pitabroodje bodem

Deze pizzaatjes maak je in een half uurtje klaar, ideaal voor een snelle en gezonde hap.
Je kan eindeloos variëren in de toppings en met slechts 100 kcal per pizzaatje is het voor velen een goede keuze bij de lunch, uitgebreid aperitief of avondmaal! 😍

Snelle gezonde pizzaatjes met pitabroodje bodem

Benodigdheden

√ 10 pitabroodjes (500 gram)
√ 330 ml tomato frito
√ 1 blik tonijn in eigen nat
√ 100 gram geraspte mozzarella
√ 1 rode paprika
√ 4 champignons
√ 20 olijven
√ 4 lente-uitjes
√ Peper en oregano

Bereidingswijze

Kuis de paprika, lente-uitjes en champignons. Snij alles in mooie stukjes en snij de olijfjes in grote ringen.
Doe de tonijn uit het blik en laat het goed uitlekken zodat deze niet meer vochtig is.
Snij de pitabroodjes door twee zodat je twee ronde helften krijgt.

Leg de pitabroodjes met de krokante kant naar beneden op een bakplaat met een bakpapier.
Verdeel de tomato frito over de pitabroodjes en beleg alles mooi met de groenten en de tonijn.
Verdeel daarover de geraspte mozzarella en doe er eventueel wat peper en oregano over.

Bak de pizzatjes gedurende ±10-15 minuten in een oven op 180°C.

Serveer met een lekker fris slaatje of wat rauwe groenten! 😉

Voedingswaarde

Voedingswaarde per stuk
Energie (kcal) 106
Eiwit (g) 5,4
Koolhydraten (g) 15,2
Vet (g) 2,5

Varianten

Je kan natuurlijk eindeloos variëren met toppings bij deze pizzaatjes. Zo kan je er hesp, ananas, chorizo, kalkoensalami, kip,… opdoen.