Snelle tagliatelle met gerookte zalm en broccoli

Deze tagliatelle met gerookte zalm en broccoli is gemakkelijk klaar te maken en zet je in 15 minuten tijd eten op tafel.
Het is een gezond en caloriearmer recept door de hoeveelheid broccoli die erin zet en door niet teveel en caloriearmere room te gebruiken.

Benodigdheden (±4 porties van 416 kcal)

√ 200 gram tagliatelle
√ 200 gram gerookte zalm
√ 1,6 kg ℮ broccoli
√ 250 ml Light room (8% vet)
√ 1 visbouillonblokje
√ Eventueel: dille
√ Zout + peper

Bereidingswijze

Kuis de broccoli of gebruik voor een echte snelle tagliatelle diepvries broccoli.
Stoom of kook de broccoli gaar.

Kook de pasta gaar in licht gezouten water en snij ondertussen de gerookte zalm in fijne reepjes. Giet de pasta af.

Verwarm de room (ik doe dit in de kookpot van de pasta terwijl deze uitdrupt in een vergiet) samen met het visbouillonblokje en kruid met peper en eventueel dille.
Meng de pasta, gerookte zalm en de broccoli eronder door.

Persoonlijk vind ik het zout genoeg, maar je kan indien gewenst nog wat zout toevoegen naar smaak.

Voedingswaarde snelle tagliatelle met gerookte zalm en broccoli per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal)76
Eiwit (g)5,6
Koolhydraten (g)8,3
Vet (g)2,2
Vezels (g)2,5

Voedingswaarde snelle tagliatelle met gerookte zalm en broccoli per portie

Het bord heeft een diameter van 26 cm.

Portie van 274 gram

Portie van 274 gram
Energie (kcal)208
Eiwit (g)10,4
Koolhydraten (g)24,5
Vet (g)7,3
Vezels (g)9,8


Portie van 411 gram

Portie van 411 gram
Energie (kcal)312
Eiwit (g)23
Koolhydraten (g)34,2
Vet (g)9,2
Vezels (g)10,2


Portie van 549 gram

Portie van 549 gram
Energie (kcal)416
Eiwit (g)30,7
Koolhydraten (g)45,6
Vet (g)12,3
Vezels (g)13,7


Variant met culinaire room (20% vet)

 Heb je geen light room staan? Dan kan je gerust klassieke room gebruiken, dat bevat iets meer calorieën, maar is nog steeds caloriearm. Hieronder kan je de voedingswaarde vinden voor deze variant.

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal)88
Eiwit (g)5,5
Koolhydraten (g)8,4
Vet (g)3,6
Vezels (g)2,5