arrow_drop_up arrow_drop_down

Beste dieet als je snel wilt afvallen

Wat is het beste dieet om snel af te vallen? Dat is een vraag die wij regelmatig krijgen. Het antwoord is kort en simpel: Neem een dieet die je vol kan blijven houden en zorg ervoor dat je veel minder calorieën eet dan dat je verbruikt. Elk dieet die ervoor zorgt dat je minder calorieën eet dan dat je verbruikt zorgt ervoor dat je vet verliest. Er zijn verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je snel afvalt, maar er is maar één beste dieet!
  1. Veel minder calorieën moeten eten
  2. Veel meer calorieën moeten verbruiken
  3. Veel minder calorieën moeten eten en veel meer calorieën moeten verbruiken
  4. Beste dieet om te vermageren
 

Veel minder calorieën moeten eten

Als je snel wilt afvallen is de gemakkelijkste optie wellicht om minder calorieën te eten. Zo kan je een calorietekort creëren en zo verlies je vet.

Veel meer calorieën moeten verbruiken

 

Veel minder calorieën moeten eten en veel meer calorieën moeten verbruiken

De combinatie van minder calorieën eten en meer calorieën verbruiken zorgt natuurlijk  

Het beste dieet om te vermageren

Het beste dieet, is een dieet die je kan blijven volhouden, want ongeacht in welke vorm: laag koolhydraten, eiwitrijk, paleodieet, bloedgroepdieet,… het komt altijd neer op hetzelfde principe en dat is minder calorieën eten dan dat je verbruikt. Wat het beste werkt is volledig persoonlijk. Ben je iemand die graag koolhydraatrijkere voedingsmiddelen (brood, aardappelen, pasta, havermout,…) eet, dan zal een laag koolhydraatdieet bijvoorbeeld niet ideaal zijn vermits je dit niet kan vol blijven houden. Het beste dieet om af te vallen is dus een dieet waarmee je veel minder calorieën eet dan dat je verbruikt en dat je kan blijven volhouden. Snel afvallen is dus gemakkelijk, maar daarna je lichaamsgewicht stabiel blijven houden? Dat is heel wat moeilijker inderdaad! Hoeveel mensen ken jij die afgevallen zijn met een crash dieet en die nooit meer bijgekomen zijn na het dieet? Juist, niet zoveel inderdaad. Het feit dat jij dit leest, moet voor jezelf een bewijs zijn dat al die diëten nooit op lange termijn werken (want waarom zou je dit willen lezen als je al 20 jaar een lichaamsgewicht hebt waar je jou goed bij voelt).    

Artikelen in Wat is het beste dieet om snel af te vallen?

(caloriearme) Cookies 🍪