Witloofslaatje met appel

Dit snel en gemakkelijk witloofslaatje kan je eten naast een boterham, cracker, wrap,..
Maar met enkele kleine toevoegingen van bv pasta, kip, tofu, kikkererwten,.. heb je een lekkere maaltijdsalade. 😉

Voeg eventueel (indien gewenst), mosterd, peterselie en wat fijngehakte walnoten toe.
De walnoten zijn wel een gezonde, maar calorierijke toevoeging.

Benodigdheden (±7 porties van 30 kcal)

√ 4 grote witloof stronken (± 400 gram ℮)
√ 1 grote appel (± 250 gram ℮)
√ 100 gram magere platte kaas
√ Zout en peper

Bereidingswijze

Was en kuis de witloof en de appel. Verwijder het klokhuis van de appel.

Snij de witloof en appel (met schil) in fijne stukjes.
Meng de magere platte kaas eronder door en kruid met peper en zout naar smaak.

Voedingswaarde witloofslaatje met appel per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal)30
Eiwit (g)2,1
Koolhydraten (g)5,2
Vet (g)0
Vezels (g)1,5

Voedingswaarde witloofslaatje met appel per portie

Het bord heeft een diameter van 26 cm.

Portie van 100 gram

Portie van 100 gram
Energie (kcal)30
Eiwit (g)2,1
Koolhydraten (g)5,2
Vet (g)0
Vezels (g)1,5


Portie van 200 gram

Portie van 200 gram
Energie (kcal)59
Eiwit (g)4,2
Koolhydraten (g)10,4
Vet (g)0
Vezels (g)2,9


Portie van 300 gram

Portie van 300 gram
Energie (kcal)89
Eiwit (g)6,3
Koolhydraten (g)15,6
Vet (g)0
Vezels (g)4,4