Bananencake
Wil je graag eens bananencake maken in een lichtere variant? 🍌
Probeer dan zeker dit recept eens uit!
Bananencake
Benodigdheden
√ 25 g zachte boter
√ 120 g bloem
√ 70 g amandelpoeder
√ 40 g suiker
√ 2 eieren
√ 2 (rijpe) bananen
√ 2,5 tl bakpoeder
Bereidingswijze
Je kan alle ingrediënten mengen met een keukenrobot (K-vormig hulpstuk), met een staafmixer met staafklopper, met een goede ouderwetse handmixer of gewoonweg met een klopper. De laatste 2 manieren zorgen voor extra calorieverbranding, waardoor je de cake écht verdient.
1. Laat de boter op kamertemperatuur komen of zet kort in de microgolf. Doe de boter samen met de suiker in een mengkom en meng tot een homogeen mengsel.
2. Breek de eieren en voeg ze toe aan het mengsel. Klop de eieren los en meng met het suikermengsel tot een glad geheel.
3. Schil de bananen en plet ze met een vork. Voeg toe aan het mengsel en klop zachtjes alles onder elkaar.
4. Voeg de bloem en het amandelmeel lepel per lepel toe. Zorg dat de bloem zo goed als verdwenen is alvorens de volgende schep toe te voegen. Meng alles tot een egaal beslag.
5. Voeg het bakpoeder toe en meng onder het beslag.
6. Gebruik (herbruikbaar) bakpapier of een kleine hoeveelheid (2g) boter en bloem om de cakevorm in te vetten. Giet het beslag in de vorm.
7. Bak de bananencake 30min op 175°. Laat de cake afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
Smakelijk! 😋
Voedingswaarde bananencake per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 349 |
Eiwit (g) | 10 |
Koolhydraten (g) | 41 |
Vet (g) | 16 |
Vezels (g) | 4 |
Voedingswaarde bananencake per portie
Portie van 50 gram (2 sneetjes) bananencake
Portie van 50 gram | |
Energie (kcal) | 174,4 |
Eiwit (g) | 5 |
Koolhydraten (g) | 20,5 |
Vet (g) | 8,0 |
Vezels (g) | 2 |