Knolselder-pompoensoep

Een herfstig soepje, eenvoudig en snel te maken én smaakt heerlijk na een frisse wandeling! 🎃
Probeer onze knolselder-pompoensoep zeker eens uit.

Knolselder-pompoensoep

Benodigdheden

√ 1/2 knolselder (± 500 gram gekuist)
√ 1 butternut pompoen (± 900 gram gekuist)
√ 2 grote ajuinen
√ 1 teentje knoflook
√ 1/2 kl kurkuma
√ 1 kl paprikapoeder
√ 1l bouillon (groenten, kip,….)
√ 1 el olie
√ peper

Bereidingswijze

Kuis alle groenten. Schil de knolselder en snij in blokjes. Snij de butternut in blokjes (de schil mag je er aan laten). Snij de ui en knoflook in stukjes.

Zet een grote kookpot op een hoog vuur. Verwarm de olie. Stoof de ui en look enkele minuten tot ze glazig zijn.

Voeg de butternut, knolselder, peper, kurkuma en paprikapoeder toe en stoof 5min. mee. Roer af en toe eens door.
Verlaag het vuur en voeg de bouillon toe. Zet een deksel op de pot en laat 30-45min. pruttelen.

Als de groenten gaar zijn, kan je de soep mixen. Voeg extra water (0,5-1l) toe om de gewenste dikte te bereiken. Kruid eventueel verder af met peper en zout.

Serveer deze knolselder pompoensoep met een heerlijke verse boterham. Smakelijk! 😊

Opmerking

De calorieën van deze knolselder-pompoensoep werden niet berekend aangezien je hier in realiteit ook niet echt rekening mee moet houden.

De kans dat je ooit teveel calorieën binnen krijgt via soep, is door het volume dat het in de maag inneemt, zo goed als onbestaand.

Eet dus gerust zoveel soep zoals je zelf wilt! 🙂