Cannelloni gevuld met spinazie, champignons en tofu

Deze heerlijke Cannelloni gevuld met spinazie, champignons en tofu is om van te smullen en zal je verbaasd doen staan van de rijke smaak. Een ideaal gerecht om het vegetarisch product tofu te leren kennen.

Je kan dit gerecht heel gemakkelijk op voorhand klaar maken en in de oven steken wanneer je wenst te eten. Een ideaal gerecht om mee uit te pakken bij je vrienden en vooral kei gezond én bovendien calorie arm.

Cannelloni gevuld met spinazie, champignons en tofu

Benodigdheden ( 14 porties van 100 kcal)

Voor de vulling:

  • 500 gram verse of diepvries spinazie
  • 250 gram champignons
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 250 gram tofu
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Voor de tomatensaus

  • 3 teentjes look
  • 2 blikken tomaten blokjes (800 gram)
  • 10 gram bruine suiker
  • Cayennepeper (naar smaak)
  • Peper en zout

Cannelloni:

  • 10 gram per rol. In totaal kunnen er 20 rolletjes gemaakt worden met deze vulling. Dit recept is voor 14 rolletjes opgesteld.

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Snij de verse spinazie fijn of ontdooi de diepvries spinazie.
  • Snij de champignons in kleine stukjes.
  • Snipper de ajuin fijn.
  • Hak de look in kleine stukjes (3 voor de saus, 1 voor de vulling).

Bereiding

  • Breng 1 el olie in een kookpot en stoof de look kort aan. Voeg erna onmiddellijk de 2 blikken tomatenblokjes toe samen met de bruine suiker. Kruid af met cayennepeper, peper en zout naar smaak. Ik vind het persoonlijk fijn dat er een pikkante toets in de saus zit.
  • Zet een pan met 1 el olie op het vuur. Stoof de ajuin en 1 teentje look kort aan en voeg erna de champignons toe tot ze gaar zijn.
  • Blender de tofu en cashewnoten samen in een blender tot een min of meer homogene massa.
  • Voeg de tofu/cashewnoot mengsel en spinazie toe aan de pan met champignons en ajuin en laat even mee sudderen tot wanneer het overtollige vocht verdampt is. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Vul nu de cannelloni rolletjes op met het tofu, spinazie, champignon en cashewnoot mengsel. Dit recept is voor 14 -20 rolletjes. TIP: gebruik hiervoor een koffielepel en duw de vulling via de onderkant in de rolletjes.
  • Leg de rolletjes in een ovenschaal en breng de rode saus er boven op.
  • Dek af met aluminium folie en plaats gedurende 25 minuten bij 180°C in een voorverwarmde oven.
  • Werk eventueel af met 60 gram emmentaler en gratineer gedurende 10 minuten. Aangezien elke oven anders is, is het belangrijk om de kaas zeker in de gaten te houden om aanbranden te vermijden.

Laat het je smaken!

Voedingswaarde per rol

Per rol met 40 gram vulling

Voedingswaarde per rol met 40 gram vulling
Energie (kcal) 68
Eiwit (g) 3
Koolhydraten (g) 8
Vet (g) 2
Vezels (g) 2

Per rol met 40 gram vulling, rode saus en emmentaler kaas

Voedingswaarde per rol (vulling en rode saus)
Energie (kcal) 109
Eiwit (g) 5
Koolhydraten (g) 12
Vet (g) 4
Vezels (g) 2

Zonder emmentaler kaas is het 10 kcal per rolletje minder.

Voedingswaarde per portie

Portie van 300 kcal

Deze portie bevat 3 rollen.

Het bord heeft een diameter van 24,5 cm.

Voedingswaarde portie van 300 kcal
Energie (kcal) 300
Eiwit (g) 16
Koolhydraten (g) 35
Vet (g) 13
Vezels (g) 6

Portie van 450 kcal

Deze portie bevat 4 rollen.

Het getoonde bord heeft een diameter van 24,5 cm.

Voedingswaarde portie van 450 kcal
Energie (kcal) 450
Eiwit (g) 21
Koolhydraten (g) 47
Vet (g) 18
Vezels (g) 8