Currysaus met ajuin en appel

De currysaus met ajuin en appel past heerlijk bij: broccoli, bloemkool, worteltjes en erwtjes, prinsessenbonen,… .
Het is een gezonde en gemakkelijke manier om nog wat meer groenten en fruit te eten.

Benodigdheden (9 porties van 30 kcal)

√ 1 middelgrote ajuin (± 160 gram ℮)
√ 1 grote appel (± 250 gram ℮)
√ 1 teentje knoflook
√ 300 ml magere melk
√ 10 gram maïszetmeel
√ Curry en zout

Bereidingswijze

Kuis de ajuin, knoflook en was en ontklok de appel.
Versnipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de appel in stukjes.

Bak de ajuin, knoflook en appel kort op een antikleefpan zonder vetstof (voeg eventueel klein beetje water toe) tot de ajuin glazig is.
Kruid met curry en zout. Voeg de 250 ml magere melk toe en roer af en toe tot wanneer de melk kookt.
Los de maïszetmeel op in de andere 50 ml magere melk. Voeg het maïsezetmeel-melk mengsel toe aan de currysaus eenmaal de currysaus kookt.
Laat kort even inkoken terwijl je zacht roert. Kruid eventueel af met extra curry en zout naar smaak.

Voedingswaarde Currysaus met ajuin en appel per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal)40
Eiwit (g)2,1
Koolhydraten (g)7,9
Vet (g)0,1
Vezels (g)1,5

Voedingswaarde Currysaus met ajuin en appel per portie

Het bord heeft een diameter van 26 cm.

Portie van 75 gram

Portie van 75 gram
Energie (kcal)30
Eiwit (g)1,5
Koolhydraten (g)5,9
Vet (g)0,0
Vezels (g)1,1

Portie van 150 gram

Portie van 150 gram
Energie (kcal)60
Eiwit (g)3,1
Koolhydraten (g)11,9
Vet (g)0,1
Vezels (g)2,2

Portie van 225 gram

Portie van 225 gram
Energie (kcal)91
Eiwit (g)4,6
Koolhydraten (g)17,8
Vet (g)0,1
Vezels (g)3,3