Gnocchi met erwten en kippengehaktballetjes

Gnocchi in een Vlaams jasje gestoken met kippengehaktballetjes, erwten en broccoli!

Benodigdheden (4-6 personen – portie: 400 – 600 kcal)

√ 500 gram broccoli
√ 4 middelgrote ajuinen
√ 400 gram bloemige aardappelen
√ 500 gram erwten
√ 1 ei
√ 2 teentjes knoflook
√ 50 gram geraspte mozzarella kaas
√ 150 gram bloem
√ 300 gram gevolgelteballetjes
√ 35 gram bloem en 500 ml magere melk (beiden voor de witte saus zonder boter).
√ 1 blikje tomatenconcentraat (140g)
√ Nootmuskaat
√ Peper en zout

Bereidingswijze

Kuis alle groenten. Schil de aardappelen en snij ze in klein stukjes. Doe de ajuin en knoflook in kleine stukjes.
Kook de aardappelen 25 minuten zodat ze goed gaar zijn. Giet de aardappelen af zodat al het vocht weg is en pureer het met een stamper. Klop daarna er nog eens goed door met een klopper totdat je geen brokje aardappel meer terug kan vinden. Eenmaal de aardappelen wat afgekoeld zijn doe je er de mozzarella kaas, ei en bloem erbij. Kruid met peper en zout en kneed tot je een stevig deeg hebt. Zet een grote ketel licht gezouten water op het vuur.
Strooi wat bloem op een werkblad en neem een deeltje van het deeg en rol het tot je een worstje hebt. Snij dit in kleine stukjes en maak de gnocchi vorm die je graag hebt. Ik heb gekozen voor balletjes omdat deze past bij de gevogelteballetjes.
Eenmaal het water goed aan de kook is doe je er een deeltje van de gnocchi in. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven. Haal ze eruit met een schuimspaan en zet ze langs de kant. Herhaal dit proces tot wanneer al het aardappeldeeg opgebruikt is.
Kook of stoom de erwten gaar.
Bak de knoflook en ajuin aan in een antikleefpan zonder vetstof, doe er eventueel enkele eetlepels water bij. Voeg als de ajuin glazig is de gevogelteballetjes toe en kruid met wat peper en zout, bak tot wanneer de balletjes licht bruin gekleurd zijn.
Maak een witte saus zonder boter, kruid met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Doe er het tomatenconcentraat bij en meng goed.
Doe alles bij elkaar en roer eens goed onder elkaar door.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100g
Energie (kcal) 91
Eiwit (g) 5,3
Koolhydraten (g) 11,5
Vet (g) 2,3

Voedingswaarde per portie

De borden hebben een diameter van 26 cm.

Voedingswaarde portie 400g
Energie (kcal) 362
Eiwit (g) 21,3
Koolhydraten (g) 46,0
Vet (g) 9,2

Voedingswaarde portie 700g
Energie (kcal) 634
Eiwit (g) 37,2
Koolhydraten (g) 80,5
Vet (g) 16,1