Havermoutpannenkoeken

Deze havermoutpannenkoeken zijn snel klaar, zijn gezond erg lekker, verzadigen veel en caloriearm! Wat moet je meer hebben om lekker te genieten tussendoor of bij het ontbijt!
Bovendien is het recept enorm gemakkelijk, iedereen kan dit maken!

Op vlak van smaak en textuur moeten deze havermoutpannenkoeken zeker niet onderdoen onder de klassieke pannenkoek.
Dit receptje is dus ideaal als je de klassieke pannenkoek wat gezonder wilt maken.

Havermoutpannenkoeken

Benodigdheden (±10 grote pannenkoeken)

√ 200 gram havermout(meel)
√ 500 ml magere melk
√ 3 eieren
√ 8 gram bakpoeder (1/2 zakje)
√ 5 gram zoetstof

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix met een staafmixer tot je een mooi homogeen pannenkoeken beslag hebt. Gemakkelijk hé? 😁
Bak ze op een antikleefpan, zo hoef je geen extra vetstof toe te voegen.
Ik haal uit dit beslag meestal 10 havermoutpannenkoeken.

Voedingswaarde per stuk

Indien je 10 stuks uit dit recept haalt kan je onderstaande voedingswaarde gebruiken:

Voedingswaarde per stuk (indien 10#)
Energie (kcal)118
Eiwit (g)6,4
Koolhydraten (g)15,4
Vet (g)3,4

Voedingswaarde per 100 gram:

Voedingswaarde per 100g
Energie (kcal)183
Eiwit (g)10,0
Koolhydraten (g)23,9
Vet (g)5,3

Zelf voedingswaarde berekenen:

Heb je meer of minder havermoutpannenkoeken dan 10? Dan kan je hieronder zelf de voedingswaarde berekenen.
De onderstaande voedingswaarde is de voedingswaarde voor alle pannenkoeken. Je moet deze dus delen door het aantal  havermoutpannenkoeken die je hebt.

Totale voedingswaarde
Energie (kcal)1176
Eiwit (g)64,2
Koolhydraten (g)153,7
Vet (g)33,9

Stel dat je 9 pannenkoeken hebt. Dan moet je dus:
Energie:1176 delen door 9 = 130 kcal
Eiwit: 64,2 delen door 9 = 7,1 gram
Koolhydraten: 153,7 delen door 9 = 17 gram
Vet: 33,9 delen door 9 = 3,8 gram

Extra opmerkingen

Als je de havermoutpannenkoeken extra luchtig wilt, kan je de eieren splitsen en de eiwitten stijf kloppen. Meng alles (behalve de eiwitten) door elkaar en spatel dan als laatste de eiwitten door het beslag.