Kruidenkaas

Deze zelfgemaakte kruidenkaas is caloriearm en gemakkelijk zelf klaar te maken!
Het bevat maar een derde van de calorieën die de klassieke light kruidenkaas bevat en toch moet het niet onderdoen van smaak!
De basis voor de kruidenkaas is dit receptje:  Caloriearme platte kaas dressing met knoflook

Benodigdheden (4 personen (50g kruidenkaas per persoon))

√ 300g magere platte kaas
√ 2 teentjes knoflook
√ Provençaalse kruiden
√ Peper en zout

Bereidingswijze

Hak de knoflook in zeer fijne stukjes en voeg de magere platte kaas toe.
Meng de Provençaalse kruiden onder de magere platte kaas.
Kruid met peper en zout naar smaak. Smeer alles dun uit op 2 grote borden en plaats het in de frigo.
Laat het ± 24u staan, tot wanneer het stevig is en de structuur van kruidenkaas gekregen heeft.
Lepel alles van de borden en doe het in een potje dat je goed kan afsluiten.
De kruidenkaas is dan klaar voor gebruik!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100g
Energie (kcal) 59
Eiwit (g) 11
Koolhydraten (g) 6
Vet (g) 1

Varianten

Je kan de kruidenkaas ook maken zonder knoflook, moest je dit niet graag hebben van smaak.
Er is ook een variant met zongedroogde tomaat!

Extra opmerkingen

Zelf heb ik zeer graag de knoflooksmaak en doe daarom vaak per 100 gram 1 teentje knoflook.