kwarkbroodjes met chocolade

Deze heerlijke kwarkbroodjes met chocolade zijn niet zo calorierijk en kan je eten als tussendoortje of bij het ontbijt op een speciale dag!
Bovendien zijn ze erg snel gemaakt, het duurt maar 30 minuten om deze te maken!

Benodigdheden (±10 broodjes)

√ 250 gram magere platte kaas
√ 250 gram bloem
√ 1 zakje bakpoeder (16 gram)
√ 25 gram suiker
√ 60 gram chocolade
√ 2 eieren
√ snuifje zout
√ eventueel: 50 ml magere melk

Bereidingswijze

Meng de platte kaas met de suiker, het zout en de eieren met een klopper.
Zeef de bloem en het bakpoeder en doe dit bij het platte kaas mengsel. Meng alles met een klopper tot je een stevig beslag hebt. Is het wat te dik? Voeg dan wat magere melk toe. Doe de chocolade erbij en meng een laatste keer.
Leg een antikleefmatje op een bakplaat en schep met 2 lepels het beslag in bolletjes op de plaat. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de bolletjes zit want ze vergroten nog veel door de bakpoeder. Ik haal meestal 10 kwarkbroodjes uit dit beslag. Bak ze in de oven voor 20 minuten op 170°C.
Laat kort even afkoelen en eet smakelijk!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100g
Energie (kcal) 258
Eiwit (g) 10,5
Koolhydraten (g) 41,1
Vet (g) 5,7

Voedingswaarde per stuk

Dit is de voedingswaarde indien je er 10 stuks uithaalt.

Voedingswaarde per broodje
Energie (kcal) 160
Eiwit (g) 6,5
Koolhydraten (g) 25,5
Vet (g) 3,5

Voedingswaarde zonder chocolade

Als je er geen chocolade in doet kan je onderstaande voedingswaarde gebruiken.

Voedingswaarde per 100g
Energie (kcal) 231
Eiwit (g) 11,0
Koolhydraten (g) 39,8
Vet (g) 3,0

Indien je geen chocolade gebruikt en 10 broodjes uit het beslag haalt kan je onderstaande voedingswaarde gebruiken.

Voedingswaarde per broodje
Energie (kcal) 129
Eiwit (g) 6,2
Koolhydraten (g) 22,3
Vet (g) 1,7

Variant

  • Als je geen lactose kan verdragen kan je een lactose vrije platte kaas of kwark gebruiken.
  • Je kan in plaats van chocolade ook vers of gedroogd fruit toevoegen.
  • Honing of andere zoetstoffen kunnen ook gebruikt worden in plaats van de suiker.

Extra opmerkingen

Je kan deze kwarkbroodje invriezen. Als je ze uit wilt halen leg je ze het beste diepgevroren in de oven.