Penne met kippengehakt en witte kool
Een gemakkelijke en snelle ovenschotel met penne, kippengehakt, witte kool en ricotta!
Je kan het recept gemakkelijk in porties invriezen, zo heb je altijd een snelle, gezonde caloriearme hap zitten! 😁
Benodigdheden (±6 porties van 503 kcal)
√ 2 middelgrote witte kool (± 1700 gram ℮)
√ 4 middelgrote ajuinen (± 750 gram ℮)
√ 4 teentjes look
√ 500 gram passata
√ 500 gram kippengehakt
√ 250 gram ricotta
√ 280 gram penne (of andere pasta)
√ 100 gram geraspte mozzarella
√ Provençaalse kruiden
√ Zout + peper
Bereidingswijze
Kuis de groenten.
Snij de witte kool in fijne reepjes
Ik snij hiervoor de witte kool in 4. En elk 1/4 van de volledige witte kool deel ik dan nog in drie vooraleer ik het hart van de witte kool verwijder en de witte kool in stukjes snij.
Snij de ui in stukjes en hak de knoflook fijn.
Kook de witte kool gaar (± 10 minuten) en giet af in een vergiet.
Kook de penne volgens de verpakking in licht gezouten water.
Bak de ajuin, kippengehakt en knoflook in een antikleefpan tot de kip gaar is en de ajuin glazig is. Kruid met Provençaalse kruiden, zout en peper.
Meng de passata en de ricotta eronder door en verwarm het geheel nog even.
Meng de pasta, witte kool en het kippengehakt en ricotta mengsel onder elkaar door en kruid eventueel nog af met peper en zout.
Doe alles in een grote ovenschaal.
. Verspreid de geraspte mozzarella erover en zet de ovenschaal kort onder de grill in de oven zodat je een mooi bruin korstje krijgt.
Voedingswaarde ovenschotel met bloemkool en kippengehakt per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 74 |
Eiwit (g) | 5,2 |
Koolhydraten (g) | 7,5 |
Vet (g) | 2,5 |
Vezels (g) | 2,5 |
Voedingswaarde ovenschotel met bloemkool en kippengehakt per portie
Het bord heeft een diameter van 26 cm.
Portie van 300 gram
Portie van 300 gram | |
Energie (kcal) | 222 |
Eiwit (g) | 15,5 |
Koolhydraten (g) | 22,6 |
Vet (g) | 7,4 |
Vezels (g) | 7,4 |
Portie van 450 gram
Portie van 450 gram | |
Energie (kcal) | 333 |
Eiwit (g) | 23,3 |
Koolhydraten (g) | 33,9 |
Vet (g) | 11 |
Vezels (g) | 11 |
Portie van 680 gram
Portie van 680 gram | |
Energie (kcal) | 503 |
Eiwit (g) | 35,2 |
Koolhydraten (g) | 51,2 |
Vet (g) | 16,7 |
Vezels (g) | 16,7 |