Wrap met linzen, fetakaas en paprika

Een snelle vegetarische maaltijd! Ideaal als het een snel moet gaan en je toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. 😉

Wrap met linzen, fetakaas en paprika

Benodigdheden (6 porties van 319 kcal)

√ 100 gram droge linzen of 265 gram gekookte linzen
√ 100 gram fetakaas
√ 2 rode paprika’s (± 385 gram ℮)
√ 2 middelgrote ajuinen (± 325 gram ℮)
√ 150 gram champignons
√ 2 teentjes knoflook
√ 200 gram magere platte kaas
√ 6 volkoren wraps (± 370 gram)
√ Provençaalse kruiden, zout en peper
√ Eventueel olijven (5 stuks (±15 gram) per wrap)

Bereidingswijze

Kuis de ajuin, knoflook, champignon en paprika.
Snij de paprika in reepjes, de champignon in plakjes en de ajuin in halve maantjes.

Stoof in een antikleefpan de ajuin, champignon en paprika zonder vetstof. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe indien nodig.
Kruid de groenten met peper en zout naar smaak.

Kook de linzen in licht gezouten water (±15-25 minuten) en giet ze af in een vergiet. Indien ze uit blik komen laat je ze in een zeef grondig uitlekken.

Cutter de fetakaas met de knoflook en magere platte kaas tot een homogeen mengsel. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Besmeer de wraps met het fetakaas mengsel. Verdeel de gestoofde groenten en linzen over de wraps.
Wil je graag enkele olijfjes erbij? Snij ze dan in ringen en verspreid ze in de wrap.

Vouw ze toe en leg ze kort even tussen de grill.

Voedingswaarde wrap met linzen, fetakaas en paprika per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 140
Eiwit (g) 7,3
Koolhydraten (g) 18,5
Vet (g) 3,4
Vezels (g) 4,3

Indien olijven erbij:

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 141
Eiwit (g) 6,9
Koolhydraten (g) 17,4
Vet (g) 4,2
Vezels (g) 4,2

Voedingswaarde wrap met linzen, fetakaas en paprika per portie

1 portie is 1 gevulde wrap.

Voedingswaarde voor 1 wrap
Energie (kcal) 319
Eiwit (g) 16,7
Koolhydraten (g) 42,3
Vet (g) 7,7
Vezels (g) 9,9

Indien olijven erbij:

Voedingswaarde voor 1 wrap
Energie (kcal) 344
Eiwit (g) 16,8
Koolhydraten (g) 42,3
Vet (g) 10,3
Vezels (g) 10,2