Bladerdeeg met passata, spinazie en zwartewoudham

Bladerdeeg blijft altijd calorierijk, maar dankzij de vele groentjes kan je met 1/4 van een volledig bladerdeeg voldoende verzadigd zijn.
Zo kan je toch eens genieten van een lekker stukje bladerdeeg!

Benodigdheden (4 personen)

√ 200 gram zwartewoudham
√ 1 rol bladerdeeg (230 gram)
√ 500 gram passata (tomaten puree)
√ 1 kg spinazie
√ 600g ajuin (4 middelgrote ajuinen)
√ 4 teentjes knoflook
√ 100g geraspte mozzarella kaas
√ Provençaalse kruiden
√ Peper en zout

Bereidingswijze

Kuis de ajuin en de knoflook. Snij de vetrandjes van de zwartewoudham.
Snij de zwartewoudham, ajuin en knoflook in kleine stukjes en snij 6 sneetjes van de zwartewoudham in lange repen.
Kook de spinazie en laat het na het koken goed uitlekken in een vergiet. Desnoods duw je met de bolle kant van een lepel er wat vocht uit.
Bak de ajuin en knoflook in een antikleefpan zonder vetstof. Voeg indien nodig enkele eetlepel water toe.
Doe de zwartewoudham bij de ajuin en knoflook en bak even mee. Voeg hierna de passata toe en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Doe de bladerdeeg in een vorm en doe de zwartewoudham, passata, ajuin en knoflook erin en verspreid mooi.
Verspreid de spinazie bovenop de passata.
Bak voor 15-20 minuten in een oven op 180°C. Haal het daarna terug uit de oven en werk af met de lange repen zwartewoudham.
Strooi de mozzarella kaas erboven op en plaats voor ±10 minuten terug in de oven tot wanneer de kaas mooi bruin is.

Voedingswaarde

Energie (kcal) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Vet (g)
Voedingswaarde per stuk (1/4) 468 30 34 23

Extra opmerkingen

Als je graag passata hebt kan je eventueel een extra brik toevoegen. Dan rol je vaak best het bladerdeeg nog wat extra uit omdat de randen anders te laag zijn.

Ik eet er altijd extra groenten naast, zo zit je met niet veel calorieën lekker goed gevuld en het smaakt enorm goed ook!
Het sausje die hier ook op de foto staat is de heerlijke platte kaas dressing met peterselie en knoflook.