Italiaanse cottage cheese

Type recept: Beleg Bereidingstijd: 5 minuten

Cottage cheese met een Italiaanse touch. Caloriearm, snel klaar en heerlijk! Ideaal voor op de boterham, pitta, wrap, cracker, als dip of bij een hapje!

Benodigdheden

√ 200g cottage cheese
√ 6 zongedroogde tomaten (35g)
√ 4 olijven (8g)
√ 5 zilveruitjes (10g)
√ 2 teentjes knoflook
√ Peper, zout

Bereidingswijze

Dep de olie van de zongedroogde tomaten af met een keukenpapiertje of gebruik zongedroogde tomaten zonder olie.
Pel de knoflook. Doe de cottage cheese, zongedroogde tomaten, olijven, zilveruitjes, knoflook in de blender (of in een pot waar je met een staafmixer in kan) en mix alles goed. Kruid af naar smaak met peper en zout.

Voedingswaarde

Energie (kcal) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Vet (g)
Voedingswaarde per 100g 91 10 7 3

Extra tips

Cottage cheese is sowieso al erg caloriearm, maar je kan in de lidl en de albert heijn magere cottage cheese vinden.