Kalkoen en groentencurry


Ingrediënten (voor 4 – 6 personen)

√ 450g kalkoen
√ 400g wortels
√ 2000g courgette
√ 2 ajuinen
√ 4 teentjes knoflook
√ 1 eetlepel olijfolie
√ 1 grote paprika
√ 400g broccoli
√ 400 ml kokosmelk (1 blik)
√ 400 ml halfvolle melk
√ 1 groenten bouillonblokje (10g)
√ 1 koffielepel gemalen kurkuma
√ 1 soeplepel curry
√ ½ koffielepel gemalen gember
√ zout (naar smaak)
√ 450g ongekookte rijst

Bereidingswijze

Snij de groenten in gelijkmatige brokjes en snij de kalkoen in brokjes.
Kook de rijst met een snuifje zout.
Bak de kalkoen aan in een antikleefpan of wok met ½ eetlepel olijfolie.
Voeg hierna de ajuin en de knoflook toe en stoof enkele minuten aan.
Doe hierna de wortels en groenten bouillonblokje erbij en voeg eventueel een heel klein beetje water toe en plaats op een middelhoog vuur met een deksel op de wok of pan.
Doe ½ eetlepel olijfolie in een andere  antikleefpan of wok en voeg de courgette en paprika toe.
Stoof de courgette en paprika mix tot wanneer de groenten beetgaar zijn.
Voeg de broccoli toe in de wok of pan waar de kalkoen bij zit.
Eenmaal alles gaar is voeg je alles te samen in één grootte pan of wok.
Voeg hierbij de kokosmelk en de halfvolle melk toe (hoe meer melk, hoe meer saus).
Voeg de gemalen kurkuma, curry en gemalen gember toe bij het mengsel en laat kort koken.

Voedingswaarde

100g gekookte rijst = 100 kcal
100g groentencurry met kalkoen = 64 kcal

Als je bloemkool of broccoli rijst gebruikt kan de maaltijd nog heel wat caloriearmer zijn.

Portiegrootte

300 kcal

400 kcal

500 kcal

Varianten

  • Vegetarische variant met tofu in plaats van kalkoen.
  • Kip gebruiken in plaats van kalkoen.
  • Bloemkoolrijst of broccolirijst ernaast eten ter vervanging van de rijst.