Krieken plattekaastaart met suiker
Gebak is altijd een moeilijke om gezond en caloriearm te maken en er toch nog voor zorgen dat de smaak en structuur goed zit. Wel dat is bij dit receptje wel gelukt! Deze heerlijke krieken plattekaastaart kan je zeker eens serveren op een feest en het zal menig mens smaken!
Deze versie is gemaakt met suiker, hieronder staan er andere opties (een eiwitrijke versie of een versie met zoetstof).
Klik hier voor dit recept van de Krieken plattekaastaart met zoetstof.
Klik hier voor dit recept van de eiwitrijke versie van de Krieken plattekaastaart.
Krieken plattekaastaart met suiker
Benodigdheden (12 porties van 182 kcal)
Bodem
√ 1 ei
√ 1 banaan
√ 60 gram volkoren bloem
√ 30 gram havermout
√ 20 gram cacaopoeder
√ 50 ml magere melk
√ 3 gram bakpoeder
√ 30 gram suiker
Laagje platte kaas
√ 500g magere platte kaas
√ 3 eieren
√ 60 gram vanillepuddingpoeder
√ 85 gram suiker
√ 2 eetlepels citroensap
Laagje krieken
√ 1 bokaal krieken (570 gram)
√ 10g gelatine blaadjes (±5 blaadjes)
√ 30 gram suiker
Bereidingswijze
Splits de eieren en klop het eiwit op tot een stevig schuim.
Doe de havermoutmeel en de volkoren bloem in een stevige cutter en voeg de cacaopoeder, bakpoeder, suiker, eidooier, magere melk en banaan eraan toe.
Mix tot je een homogeen mengsel gekregen hebt. Spatel het opgeklopt eiwit eronder door.
Neem een springvorm en leg er een antikleefpapier in. Verspreid het deeg over de bodem op het antikleefpapier.
Splits de eieren en doe de eidooiers in een mengkom samen met de magere platte kaas, vanillepuddingpoeder, suiker en 2 eetlepels citroensap.
Klop het platte kaas mengsel eens goed op met een garde of mixer zodat het luchtiger wordt van structuur.
Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het platte kaas mengsel.
Doe het platte kaas mengsel in de springvorm over de bodem en zet in de oven op 170°C voor ± 30-40 minuten.
Doe de krieken en het sap uit de bokaal en in een kookpot.
Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water.
Breng aan de kook en voeg de suiker toe.
Knijp de blaadjes gelatine uit en doe ze in de zachtjes kokende krieken. Meng goed en doe de krieken over de gebakken platte kaas taart.
Laat alles afkoelen en opstijven in de frigo voor 3-4 uren. Ontvorm de taart.
Schep/schuif ze op een taartplateau en laat het jou smaken! 😃
Voedingswaarde krieken plattekaastaart met suiker per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 123 |
Eiwit (g) | 5,3 |
Koolhydraten (g) | 21,5 |
Vet (g) | 1,5 |
Vezels (g) | 1,1 |
Voedingswaarde krieken plattekaastaart met suiker per portie
Aantal calorieën voor 1/12 van de taart
1/12 van een taart | |
Energie (kcal) | 182 |
Eiwit (g) | 7,9 |
Koolhydraten (g) | 31,9 |
Vet (g) | 2,3 |
Vezels (g) | 1,6 |