Lasagne met pompoen en tomaat
Een heerlijke lasagne gemaakt met pomoen, butternut, passata en rundgehakt, gezond en caloriearm genieten! 😊
Doordat er geen bechamelsaus gebruikt wordt is het sneller klaar te maken dan de klassieke lasagne.
Benodigdheden (±4 porties van 528 kcal)
√ 1 kg ℮ pompoen
√ 500 gram ℮ butternut
√ 500 gram passata
√ 750 gram ℮ wortelen
√ 2 grote ajuinen (± 400 gram ℮)
√ 2 tenen knoflook
√ 250 gram rundgehakt (filet americain)
√ 240 gram volkoren lasagnebladen
√ 75 gram geraspte mozzarella
√ 300 ml water
√ 1 groentebouillonblokje
√ Provençaalse kruiden
√ Paprika poeder
√ Spaghetti kruiden
√ Zout + peper
Bereidingswijze
Kuis de groenten.Â
Snij de pompoen en butternut in stukken. Doe ze in een grote kookpot samen met 300 ml water en een groentebouillonblokje. Laat ze op een zacht vuurtje gaar worden (zet een deksel op de kookpot).
Snij de ajuin in stukjes, hak de knoflook fijn en cutter de wortelen in kleine stukjes.
Ik vind het beter als er in deze lasagne geen grote stukjes wortelen zitten, maar dat is iedereen zijn eigen voorkeur. Dit zorgt ervoor dat je een fijne saus hebt.
Bak de ajuin, knoflook, wortelen en rundgehakt even kort aan zonder vetstof (voeg desnoods een heel klein beetje water toe) en kruid met Provençaalse kruiden, paprika poeder, peper en zout. Zet er even een deksel op en zorg ervoor dat de ajuin en wortel gaar is.
Voeg de passata toe aan de gegaarde pompoen en butternut en mix tot een gladde massa. Kruid met spaghetti kruiden en voeg de gegaarde ajuin, knoflook, wortelen en rundgehakt toe. Meng alles goed onder elkaar door en kruid eventueel af.
Neem een grote ovenschotel en doe een laagje saus op de bodem. Leg hierop een laagje lasagnebladen zodat de ovenschotel bijna volledig bedekt is (het hoeft niet volledig te zijn want de pasta zet nog uit door gaar te worden).
Doe hierop weer saus enzoverder. Met de hoeveelheid lasagnebladen geraak ik aan 3 laagjes. Werk af met de pompoen en tomatensaus bovenop en verspreid er de geraspte mozzarella over.
Zet de schotel voor ± 30 minuten in een 180°C warme oven.
Voedingswaarde Lasagne met pompoen en tomaat per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 59 |
Eiwit (g) | 3,6 |
Koolhydraten (g) | 8,9 |
Vet (g) | 0,9 |
Vezels (g) | 2,3 |
Voedingswaarde Lasagne met pompoen en tomaat per portie
Het bord heeft een diameter van 26 cm.
Portie van 675 gram
Portie van 675 gram | |
Energie (kcal) | 396 |
Eiwit (g) | 24,5 |
Koolhydraten (g) | 59,8 |
Vet (g) | 6,0 |
Vezels (g) | 15,6 |
Portie van 900 gram
Portie van 900 gram | |
Energie (kcal) | 528 |
Eiwit (g) | 32,7 |
Koolhydraten (g) | 79,8 |
Vet (g) | 8,0 |
Vezels (g) | 20,8 |