Luchtige havermouttaart met rood fruit
Dit heerlijke havermouttaart recept is luchtig, caloriearm en gezond! Bovendien maak je het erg snel klaar!
Het is een variant op de klassieke havermouttaart die ik zeer vaak maak als ontbijt. Maar je kan het ook gerust een stukje eten tussendoor.
Luchtige havermouttaart met rood fruit
Benodigdheden
√ 100 gram havermout(meel)
√ 2 rijpe bananen
√ 2 eieren
√ 8 gram bakpoeder (1/2 zakje)
√ 200 gram rood fruit
√ 4 gram zoetstof
Bereidingswijze
Indien je havermout gebruikt kan je met een cutter of food processor de havermout fijnmalen tot havermoutmeel.
Eventueel kan je ook de havermout samen met de bananen en eidooiers fijn mixen.
Prak de bananen tot moes met een vork.
Splits de eidooiers van het eiwit.
Klop de eiwitten stijf. Doe de eidooiers bij de geplette bananen, bakpoeder, havermoutmeel en zoetstof en meng tot een homogeen mengsel.
Voeg het rood fruit toe bij het mengsel en meng nog eens goed onder elkaar door.
Spatel dan voorzichtig het eiwit onder het havermout-banaan mengsel.
Doe het beslag in een bakvorm en zet het voor ± 30 minuten in de oven op 180°C.
Voedingswaarde per stuk
Dit is de voedingswaarde indien je er 12 stukken uithaalt:
Voedingswaarde per 1/12 taart | |
Energie (kcal) | 67 |
Eiwit (g) | 2,6 |
Koolhydraten (g) | 10,6 |
Vet (g) | 1,6 |
Dit is de voedingswaarde als je er 1/4 van eet:
Voedingswaarde per 1/4 taart | |
Energie (kcal) | 202 |
Eiwit (g) | 7,9 |
Koolhydraten (g) | 31,9 |
Vet (g) | 4,8 |