Pizzabroodje met courgette, hesp en maïs

Dit pizzabroodje kan zowel warm als koud gegeten worden.
Het is snel klaar, gezond en verzadigd veel! Je kan er natuurlijk nog altijd wat extra groenten naast eten zoals soep of rauwe groenten.

Pizzabroodje met courgette, hesp en maïs

Benodigdheden (4 porties van 300 kcal)

√ 2 volkoren stokbroodjes (300 gram)
√ 0,5 ajuin
√ 175 gram tomato frito
√ halve courgette (±200 gram)
√ 80 gram zoete maïs
√ 100 gram gekookte hesp
√ 40 gram geraspte mozzarella
√ Oregano
√ Peper

Bereidingswijze

Bak de volkoren stokbroodjes af volgens de instructies op de verpakking (meestal is dit 10-15 min op 210 °C).

Snij de stokbroden in de lengte door twee.
Rasp de courgette fijn. Snijd de hesp in blokjes. Laat de maïs uitlekken en kuis de ajuin en snipper ze fijn.
Verdeel de tomato frito over de 4 broodjes.

Verdeeld de fijn gesnipperde ui, geraspte courgette, zoete maïs en hesp over de broodjes.
Werk af met de mozzarella en strooi er wat oregano en peper over naar smaak.

Bak de broodjes 10-15 minuten op 180 °C.

Voedingswaarde pizzabroodjes

Voedingswaarde per pizzabroodje
Energie (kcal) 303
Eiwit (g) 16,6
Koolhydraten (g) 41,5
Vet (g) 6,8

Extra opmerkingen

Je kan overschot van de tomato frito, maïs etc invriezen of een dubbele portie maken voor de dag erna.
Je kan de reeds gebakken broodjes ook invriezen. Als je deze kort in de oven verwarmt heb je weer heerlijke verse broodjes!