Veganistische wok met quinoa en zomergroenten

Deze veganistische wok met quinoa en zomergroenten is een gezond en caloriearm recept, boordevol micronutriënten en vezels!
Als je wat met een keukenmes overweg kan, is dit gerechtje snel klaar. 😃

Benodigdheden (4 porties van 635 kcal)

√ 3 grote gele courgettes (± 1kg ℮)
√ 5 grote tomaten (± 900 gram ℮)
√ 600 gram ℮ wortelen
√ 3 rode paprika’s (± 500 gram ℮)
√ 3 middelgrote ajuin (± 500 gram ℮)
√ 3 teentjes knoflook
√ 200 gram droge groene linzen
√ 300 gram quinoa
√ 1 groot blik rode kidneybonen (250 gram ℮)
√ 1 groentebouillonblokje
√ Komijn, peper en zout

Bereidingswijze

Kuis de groenten. Snij de ajuin, courgette en tomaat in blokjes.
Hak de wortelen en paprika tot fijne stukjes in een hakmolentje of foodprocessor en hak de knoflook fijn.

Kook de linzen en de quinoa in licht gezouten water volgens de verpakking.

Bak de ajuin, knoflook samen met het groentebouillonblokje kort aan in een wok. Je hoeft hiervoor geen extra vetstof toe te voegen.
Doe de fijn gehakte wortelen, courgette, paprika erbij en roerbak het geheel tot de groentjes de gewenste gaarheid hebben.
Voeg de tomatenstukjes, kidneybonen, gekookte quiona en linzen toe. Kruid met komijn (indien gewenst) peper en zout naar smaak.

Voedingswaarde veganistische wok met quinoa en zomergroenten per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 58
Eiwit (g) 3,1
Koolhydraten (g) 9,2
Vet (g) 0,6
Vezels (g) 3,3

Voedingswaarde veganistische wok met quinoa en zomergroenten per portie

Het bord heeft een diameter van 26 cm.

Portie van 550 gram

Portie van 550 gram
Energie (kcal) 317
Eiwit (g) 16,9
Koolhydraten (g) 50,5
Vet (g) 3,1
Vezels (g) 18,1

Portie van 825 gram

Portie van 825 gram
Energie (kcal) 476
Eiwit (g) 25,4
Koolhydraten (g) 75,7
Vet (g) 4,6
Vezels (g) 27,2

Portie van 1100 gram

Portie van 1100 gram
Energie (kcal) 635
Eiwit (g) 33,9
Koolhydraten (g) 100,9
Vet (g) 6,2
Vezels (g) 36,2