Witte kool salade met kip

Deze heerlijke witte kool salade met kip is in een mum van tijd klaar en smaakt altijd als lunch op het werk of op een mooie zomeravond! 😊

Benodigdheden (5 porties van 337 kcal)

√ ½ witte kool (± 750 gram ℮)
√ ½ kleine ajuin (± 55 gram ℮)
√ 1 lente ui (± 55 gram ℮)
√ 2 rode paprika’s (± 400 gram ℮)
√ 1 komkommer (± 300 gram ℮)
√ 5 sneetjes ananas (± 150 gram ℮)
√ 600 gram vastkokende aardappelen
√ 2 kippenborstfilets (± 450 gram ℮)
√ Kippenkruiden en zout
√ 350 gram dressing van magere platte kaas en curry

Bereidingswijze

Kuis de groenten.
Snipper de ajuin en de lente ui fijn. Hak de paprika, witte kool en komkommer in kleine stukjes.
Snij de ananas, kip en aardappelen in blokjes.

Kook de aardappelblokjes in licht gezouten water gaar en giet af. Laat de aardappelblokjes afkoelen.
Bak de kippen blokjes op een antikleefpan met wat kippenkruiden. Je hoeft hiervoor geen vetstof toe te voegen.

Doe de witte kool, ajuin, lente ui, paprika, komkommer, ananas, aardappel blokjes en kippenblokjes bij elkaar in een grote kom en voeg de dressing van magere platte kaas en curry toe. Roer alles eens goed onder elkaar door.

De ingrediënten en de bereidingswijze van de dressing kan je hier terugvinden:  dressing van magere platte kaas en curry

Gebruik om te garneren eventueel wat noten (in dit geval gebruikte ik cashewnoten). Deze noten zijn niet in rekening gebracht bij de onderstaande voedingswaarde.

Voedingswaarde witte kool salade met kip per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 56
Eiwit (g) 5,3
Koolhydraten (g) 7,4
Vet (g) 0,6
Vezels (g) 1,7

Voedingswaarde witte kool salade met kip per portie

Het bord heeft een diameter van 26 cm.

Portie van 300 gram

Portie van 300 gram
Energie (kcal) 168
Eiwit (g) 15,9
Koolhydraten (g) 22,1
Vet (g) 1,9
Vezels (g) 5,2

Portie van 600 gram

Portie van 600 gram
Energie (kcal) 337
Eiwit (g) 31,7
Koolhydraten (g) 44,1
Vet (g) 3,8
Vezels (g) 10,3