Vetpercentage meting

BIA analyse en huidplooimeting

Contact


Professionele vetpercentage meting

Aan de hand van onze lichaamsanalyse kunnen we het vetpercentage bepalen. Daarnaast krijgen we ook een beeld van jouw huidige vetvrije massa, vocht, visceraal vetweefsel (vet rond de organen) en het basaal metabolisme. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over hoeveel je exact kan eten om jouw lichaamsvet stabiel te houden of hoeveel je moet eten om vet te verliezen.

Voor velen is de lichaamsvet meting ook een stok achter de deur. Zo heb je iemand die je op een niet veroordelende manier je verantwoordelijk houdt. We zorgen ervoor dat jouw plannen en dromen hierdoor meer zijn dan enkel woorden, maar effectief werkelijkheid kunnen worden.

Wij werken via professionele Bio-Elektrische Impedantie analyse en via huidplooimeting.
Bij beide gevallen werken we met de beste medische apparatuur om zo een correcte meting uit te voeren.

Indien je voedingsbegeleiding of trainingsbegeleiding hebt, hoef je dit bedrag niet te betalen en is het in de service inbegrepen.

Voordelen vetpercentage meting

Vermijden van het verlies van spiermassa tijdens het vet verliezen.
Bepalen van een gezond streef lichaamsgewicht.

Stok achter de deur.

Correcte berekening van de energiebehoefte.
Opvolgen van spiermassa groei bij sporters.
meer dan vetpercentagemeting afvallen

Meer dan juist vetpercentagemeting

Je krijgt steeds wat advies mee naar huis:
  • Hoeveel calorieën heb je nodig om af te vallen
  • Praktische tips
  • Stok achter de deur
Bio-Elektrische Impedantie analyse professionele

Bio-Elektrische Impedantie analyse

Bij de Bio-Elektrische Impedantie analyse wordt het vetpercentage gemeten via een weegschaal. Dit toestel stuurt een (onvoelbare) kleine stroom door het lichaam en aan de hand van de weerstand kan de weegschaal het vetpercentage berekenen. Dit is een accurate methode indien dit een professioneel toestel is en in de juiste omstandigheden gebruikt wordt.
professionele huidplooimeting

Huidplooimeting

Bij de huidplooimeting wordt het vetpercentage gemeten met een tang. Aan de hand daarvan kunnen we de huidplooi meten. De verkregen cijfers zetten we dan in een formule waarmee we het vetpercentage kunnen berekenen. Dit doet uiteraard geen pijn en is in de handen van een geoefend persoon zeer accuraat.
vetpercentage meting oudenaarde
€ 20,-

Tarief vetpercentage meting

De prijs is voor één van de metingen of voor beide metingen hetzelfde en is 20 euro.

De resultaten van de lichaamsanalyse worden besproken en worden indien gewenst doorgestuurd.. Wij houden alle data ook bij, zo kunnen we de volgende keer de progressie bespreken.

Je kan een groot deel terugbetaald krijgen van de mutualiteit.

Terugbetaling mutualiteitJe kan een deel van de afspraken terugbetaald krijgen van de mutualiteit vermits we altijd iets van voedingsadvies geven bij de vetpercentagemeting en we erkend zijn door het RIZIV. Hoeveel dit bedrag is, is verschillend per mutualiteit (dit bedrag zit tussen de 5-20 euro dat je terugkrijgt per afspraak). Wij hebben hiervoor de nodige formulieren liggen, dus je hoeft zelfs niets mee te nemen bij de afspraken.

Neem vrijblijvend contact op!