Vezelrijke chocoladetaart met walnoten

Dit vezelrijk chocoladetaartje met walnoten is samen met de havermouttaart mijn favoriet ontbijt.
Het is snel klaar te maken, lekker, gezond, vezelrijk en je kan het invriezen. Alle criteria dus om als ideaal ontbijt te kunnen dienen. 😃

Vezelrijke chocoladetaart met walnoten

Benodigdheden (12 porties van 234 kcal)

√ 200 gram volkoren bloem
√ 120 gram havermout
√ 70 gram cacaopoeder
√ 120 ml magere melk
√ 4 grote rijpe bananen
√ 10 gram bakpoeder
√ 70 gram bruine suiker
√ 6 eieren
√ 50 gram walnoten

Bereidingswijze

Splits de eieren.
Klop het eiwit op met een klopper.
Doe de eidooiers, havermout, volkoren bloem, cacaopoeder, gepelde bananen, bakpoeder, bruine suiker en magere melk in een stevige blender (of in een maatcilinder waar je met een mixer in kan).
Mix het geheel tot je een mooi mengsel hebt.
Spatel het eiwit rustig onder het mengsel en stort het beslag in een vuurvaste schotel. Strooi de walnoten over de taart.
Bak ±25 minuten in een oven op 180°C.

Voedingswaarde vezelrijke chocoladetaart met walnoten per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 219
Eiwit (g) 8,7
Koolhydraten (g) 26,9
Vet (g) 7,6
Vezels (g) 5,0

Voedingswaarde vezelrijke chocoladetaart met walnoten per portie

Voedingswaarde per 1/12 van taart

Voedingswaarde per 1/12 
Energie (kcal) 234
Eiwit (g) 9,3
Koolhydraten (g) 28,7
Vet (g) 8,1
Vezels (g) 5,4

Voedingswaarde per 1/24 van taart

Voedingswaarde per 1/24
Energie (kcal) 117
Eiwit (g) 4,7
Koolhydraten (g) 14,4
Vet (g) 4,1
Vezels (g) 2,7

Varianten

Dit recept is gebaseerd op dit oorspronkelijk recept: Chocolade bananentaart
Wil je liever een recept zonder suiker? Gebruik dan dit recept: Vezelrijke chocoladetaart met zoetstof

Je kan natuurlijk ook dit recept maken met honing of een ander zoetmiddel.