Balletjes in tomatensaus met bloemkoolpuree

Dit receptje is caloriearm, gezond en bovendien erg lekker!
De bloemkoolpuree heeft een rijke smaak. Ik eet er meestal nog wat rauwe groentjes naast! 😉

Balletjes in tomatensaus met bloemkoolpuree

Voor de bereiding en benodigdheden van de balletjes en de tomatensaus verwijs ik naar het recept van de rundergehaktballetjes in tomatensaus.

Benodigdheden (4 porties van 450 kcal)

√ 1 grote ajuin
√ halve bloemkool (±500 gram)
√ 800 gram aardappelen
√ 2 teentjes knoflook
√ 1 groenten bouillonblokje
√ curry
√ nootmuskaat
√ peper en zout
√ eventueel 1 lente-uitje

Bereidingswijze

Kuis de ajuin, bloemkool en knoflook. Schil de aardappelen.
Snij de ajuin fijn en versnipper de knoflook. Snij de aardappelen en bloemkool in kleine stukjes.
Doe alles in een kookpot en voeg ongeveer 500 ml water toe en een bouillonblokje.
Kook de aardappelen en bloemkool tot wanneer deze zeer zacht zijn. Stamp alles fijn met een stamper.
Klop eventueel met een klopper de laatste brokjes bloemkool en aardappel fijn.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout en voor de liefhebbers wat curry!

Werk de rundergehaktballetjes in tomatensaus eventueel af met wat fijn gesnipperde lente-uitjes.

Voedingswaarde bloemkoolpuree

Voedingswaarde bloemkoolpuree per 100 gram
Energie (kcal) 45
Eiwit (g) 1,6
Koolhydraten (g) 9,5
Vet (g) 0,0

Voedingswaarde per portie

De borden hebben een diameter van 26 cm.

Voedingswaarde portie van 225 kcal

2 gehaktballetjes (±60 gram)
150 gram tomatensaus
200 gram bloemkoolpuree

Voedingswaarde portie van 225 kcal
Energie (kcal) 225
Eiwit (g) 14
Koolhydraten (g) 32
Vet (g) 4

Voedingswaarde portie van 450 kcal

4 gehaktballetjes (±116 gram)
300 gram tomatensaus
400 gram bloemkoolpuree

Voedingswaarde portie van 450 kcal
Energie (kcal) 450
Eiwit (g) 28
Koolhydraten (g) 64
Vet (g) 8