Deze tortellini met geitenkaas en broccoli is snel klaar, vezelrijk en gezond.
Eenmaal je gewoon bent om dit receptje klaar te maken kan je het in 20 minuten tijd op tafel zetten. Ideaal dus als het eens snel moet gaan. 😉
Benodigdheden (4 porties van 613 kcal)
√ 500 gram tortellini met kaas uit de versmarkt
√ 2 kg diepvries broccoli (of indien je meer tijd hebt vers)
√ 150 gram zachte geitenkaas (1 potje)
√ 250 gram magere platte kaas
√ 80 gram zongedroogde tomaten
√ 2 teentjes knoflook
√ Peper en zout
Bereidingswijze
Kook de broccoli in licht gezouten water (of stoom ze) gaar. Giet af in een vergiet zodat het overtollig vocht weg kan.
Kook de tortellini volgens de verpakking in licht gezouten water. Giet af in een vergiet zodat het overtollig vocht weg kan.
Terwijl de broccoli en tortellini kookt kuis je de knoflook en hak je de teentjes fijn. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
Doe de magere platte kaas, geitenkaas en stukjes zongedroogde tomaat samen met de knoflook in een grote mengkom en meng goed met een lepel.
Kruid met peper en zout naar smaak.
Doe de tortellini in het mengsel van de geitenkaas en meng eens goed onder elkaar door. Serveer indien gewenst de broccoli ernaast, maar meestal maak ik er een eenpansgerecht van en meng ik de broccoli er ook gewoon onder door.
Voedingswaarde tortellini met geitenkaas en broccoli per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 90 |
Eiwit (g) | 5,7 |
Koolhydraten (g) | 10,2 |
Vet (g) | 2,8 |
Vezels (g) | 3,0 |
Voedingswaarde tortellini met geitenkaas en broccoli per portie
Het bord heeft een diameter van 26 cm.
Portie van 300 gram
Portie van 300 gram | |
Energie (kcal) | 270 |
Eiwit (g) | 17,0 |
Koolhydraten (g) | 30,6 |
Vet (g) | 8,4 |
Vezels (g) | 9,1 |
Portie van 500 gram
Portie van 500 gram | |
Energie (kcal) | 451 |
Eiwit (g) | 28,3 |
Koolhydraten (g) | 50,9 |
Vet (g) | 14,0 |
Vezels (g) | 15,2 |
Portie van 680 gram
Portie van 680 gram | |
Energie (kcal) | 613 |
Eiwit (g) | 38,5 |
Koolhydraten (g) | 69,2 |
Vet (g) | 19,0 |
Vezels (g) | 20,6 |