Vislasagne met broccoli

Deze heerlijke vislasagne met broccoli is gezond en caloriearm. Er zit veel eiwit in en een mooie portie vezels, zo ben je met een kleine portie goed verzadigd!
Als je diepvriesgroenten gebruikt kan je deze heerlijke vislasagne bovendien erg snel klaarmaken. 😊

Vislasagne met broccoli

Benodigdheden (6 porties van 370 kcal)

√ 3 middelgrote ajuinen (± 300 gram)
√ 2 teentjes knoflook
√ 1 kg broccoli
√ 1 rode paprika
√ 1 grote courgette (± 450 gram)
√ 250 gram zalm
√ 250 gram kabeljauw
√ 1 liter magere melk
√ 50 gram bloem
√ 200 gram lasagnevellen
√ 90 gram geraspte mozzarella
√ 1 visbouillonblokje
√ dille en tijm
√ peper en zout

Bereidingswijze

Kuis alle groenten. Snij de ajuin, paprika en courgettes in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn en snij de broccoli in kleine roosjes.
Doe alle groenten (incl knoflook en ajuin) in een grote kookpot. Doe er wat water bij en kook / stoom ze gaar. Giet de groenten af in een vergiet zodat al het overtollige vocht kan wegstromen.

Doe de vis een glazen kom met deksel en stoom de vis gaar in de microgolf (±10-20 minuten).
Giet het vocht die uit de vis komt bij het stomen in een grote kookpot en doe er de magere melk bij.
Voeg de bloem en het visbouillonblokje bij de magere melk en roer eens goed met een garde.
Zet de kookpot op het vuur en blijft regelmatig stevig roeren met een garde. Eenmaal de saus kookt haal je ze van het vuur.
Haal een kleine portie saus uit de kom, hiermee werken we straks de bovenkant van de vislasagne af. Kruid de kleine portie met peper, zout, dille en tijm.

Voeg de groenten en de vis bij de saus en meng alles onder elkaar door. Kruid met dille, tijm, peper en zout naar smaak.
Neem een grote ovenschotel en doe er een bodempje saus in. Leg daar een laagje lasagnevellen op waarna je er weer saus op doet enzovoort.
Werk op het einde af met de saus zonder groenten en vis. Strooit hierover wat geraspte mozzarella.

Zet de schotel ±30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal uit de oven en serveer eventueel met wat verse dille en citroen bovenop. Enjoy! 😊

Voedingswaarde vislasagne met broccoli per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 74
Eiwit (g) 7,2
Koolhydraten (g) 8,7
Vet (g) 1,2
Vezels (g) 1,8

Voedingswaarde vislasagne met broccoli per portie

Het bord heeft een diameter van 26 cm.

Portie van 259 kcal

Portie van 350 gram
Energie (kcal) 259
Eiwit (g) 25,1
Koolhydraten (g) 30,4
Vet (g) 4,1
Vezels (g) 6,2

Portie van 370 kcal

Portie van 500 gram
Energie (kcal) 370
Eiwit (g) 35,8
Koolhydraten (g) 43,4
Vet (g) 5,9
Vezels (g) 8,8

Portie van 481 kcal

Portie van 650 gram
Energie (kcal) 481
Eiwit (g) 46,6
Koolhydraten (g) 56,5
Vet (g) 7,6
Vezels (g) 11,4

Extra opmerkingen

Weinig tijd? Gebruik dan diepvries broccoli, zeker gezond keuze ook en dan maak je deze vislasagne in een mum van tijd klaar!
Door de grote portie eiwitrijke(re) groenten, de  portie vis en melk bevat deze vislasagne veel eiwit. Een eiwitrijke vislasagne dus! 😉 Doordat er zoveel eiwit in zit verzadigd deze lasagne veel meer dan de klassieke lasagne. Deze vislasagne is dus ideaal als je wilt afvallen, maar kan je ook gerust eten als je een gezonde maaltijd wilt of wat meer eiwit nodig hebt in je voeding.