Dit sausje maak ik toch vaak 3-4 keer per week. Enorm lekker, snel klaar, caloriearm en veel eiwit in. Wat moet je meer hebben! 😁
Mijn vrouw en ik gebruiken altijd een fameuze portie (vaak 250g voor ons twee), maar je kan natuurlijk ook wat minder gebruiken.
Waar past deze dressing bij? Euhm, waar past ze niet bij?! Op slaatjes, maar ook op de boterham, cracker, bij een wrap of pitta bij wat gekookte broccoli of wortel en erwtjes,.. Je kan er niet veel mis meedoen met deze heerlijk saus! Bonus: knoflook blijkt ook wel wat positieve gezondheidseffect op de cholesterol en bloeddruk.
Bovendien is er een redelijk goede wetenschappelijke basis dat mensen die knoflook eten ook minder frequent ziek worden.
Benodigdheden (voor 4 personen)
√ 250g magere platte kaas
√ 2 teentjes knoflook
√ Peterselie of Provençaalse kruiden
√ Peper en zout
Bereidingswijze
Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg de magere platte kaas toe.
Versnipper de peterselie en voeg dit bij de platte kaas. Je kan gerust ook Provençaalse kruiden gebruiken.
Kruid met peper en zout naar smaak en… Je bent al klaar! 😛
Voedingswaarde dressing
Energie (kcal) | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Vet (g) | |
Voedingswaarde per 100g | 40 | 7,5 | 4,1 | 0,6 |
Voedingswaarde per portie
Energie (kcal) | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Vet (g) | |
Voedingswaarde per portie | 25 | 4,7 | 2,5 | 0,4 |
Varianten
- Je kan deze saus ook op basis van magere Griekse yoghurt of een plantaardig alternatief maken.
- Er zijn natuurlijk talloze combinaties mogelijk met kruiden etc met magere platte kaas als basis.