Voorjaarssalade met pitavlees en risoni
14 april 2020 
1 min. leestijd

Voorjaarssalade met pitavlees en risoni

Dit is een slaatje dat ik vaak eet in februari-april. Er zijn nog wintergroenten aanwezig, maar de eerste lentegroentjes zijn er ook al! De combinatie van beiden smaakt zoals de lente! Zonder vlees en pasta kan je het ook perfect als bijgerecht naast een andere maaltijd eten.
Ik maak dit vaak klaar voor twee dagen.

Benodigdheden (voor 4-6 personen)

√ 260 gram radijzen
√ 1 middelgrote ajuin
√ 200 gram slamengeling
√ 5 grote wortelen (450g)
√ 4 teentjes knoflook
√ 2 grote appelen
√ 1 kleine witte kool (700g)
√ Enkele takjes peterselie
√ 500 gram magere platte kaas
√ 200 gram pitavlees
√ 200 gram risoni
√ Peper, zout en Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Was en kuis alle groenten. Zwier de sla droog in een slazwierder.
Snij de radijzen, appel, witte kool en sla in kleine stukjes.
Versnipper de ajuin en peterselie en voeg het bij de andere groenten. Rasp de wortelen en voeg ook dit bij de andere groenten.
Bak het pitavlees in een antikleefpan en kruid eventueel met wat zout, peper en Provençaalse kruiden. Laat het vlees afkoelen eenmaal het gaar is.
Kook de pasta in ruim licht gezouten water volgens de verpakking en giet af in een vergiet. Spoel de pasta met koud water.
Doe de pasta en het vlees bij de groenten en meng alles goed door elkaar.
Hier kan je lezen hoe ik de dressing maak: Caloriearme platte kaas dressing met knoflook
Meng de dressing onder de salade en eet smakelijk!

Voedingswaarde

Energie (kcal) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Vet (g)
Voedingswaarde per 100g 56 3,8 8,4 0,8

Voedingswaarde per portie

De borden hebben een diameter van 26 cm.

200 kcal

357 gram slaatje

Voorjaarssalade met pitavlees en risoni 200 kcal

400 kcal

714 gram slaatje

Voorjaarssalade met pitavlees en risoni 400 kcal

600 kcal

1071 gram slaatje

Voorjaarssalade met pitavlees en risoni 600 kcal

Ander perspectief van het ‘slaatje’ van 600 kcal.

Extra opmerkingen

  • Ik gebruik vaak rucola of winterpostelein omdat ik deze in de winter en voorjaar heb. Eind april begin ik steeds meer snijsla te gebruiken.
  • Ik gebruik niet veel vlees, dit is om ecologische redenen. Door de eiwitrijke platte kaas dressing te gebruiken heb je zo toch een mooie portie eiwit in deze salade.

 

Over de schrijver
Kevin is diëtist en gespecialiseerd in vetverlies met een langetermijnvisie. Zijn doelstelling is om iedereen een gezond lichaamsgewicht te laten bereiken en dit op een aangename, moeiteloze manier stabiel te blijven houden. Zijn hobby's zijn krachttraining, lopen, wandelen en trektochten. Hij maakt graag tijd om samen met zijn vrouw en dochters quality time te hebben.
Reactie plaatsen
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen