Lekkere chocolade bananentaart die veel verzadigd en niet teveel calorieën bevat. Het is een ideale afwisseling als ontbijt of als een gezond tussendoortje.
Wil je liever een vezelrijke versie, bekijk dan dit recept: Vezelrijke chocoladetaart met walnoten
Wil je een versie met zoetstof in plaats van suiker? Bekijk dan dit recept: Vezelrijke chocoladetaart met zoetstof
Benodigdheden
- 3 eieren
- 35g bruine suiker
- 2 grote bananen
- 100g bloem
- 35g cacoapoeder
- 60g havermout
- 2 theelepels bakpoeder
- 80g gehakte walnoten
- Evt magere melk
Bereidingswijze
Verwijder de schil van de bananen en doe ze samen met de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en havermout in een blender (of mix het geheel met een staafmixer).
Klop de eieren samen met de bruine suiker op.
Meng het geheel met elkaar. Moest het te droog zijn kan je er eventueel wat magere melk aan toevoegen. Doe het beslag in een bakvorm.
Hak de walnoten fijn en bestrooi het over het beslag.
Bak 25-30 min op een 180°C.
Voedingswaarde
Energie (kcal) | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Vet (g) | |
Voedingswaarde per 1/12 stuk | 210 | 5 | 31 | 7 |
Je kan de walnoten er niet op doen en zo spaar je heel wat calorieën uit:
Energie (kcal) | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Vet (g) | |
Voedingswaarde per 1/12 stuk | 165 | 4 | 31 | 3 |
Dit is de voedingswaarde voor 1/12 stuk met 40g amandel- of kokosschilfers in plaats van de walnoten:
Energie (kcal) | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Vet (g) | |
Voedingswaarde per 1/12 stuk | 184 | 5 | 31 | 4 |
Variatie
Je kan wat fruit toevoegen: appel, peer, banaan etc. Zo krijgt het gebak nog wat meer volume zonder er veel extra calorieën aan toe te voegen.
Je kan ook in plaats van de walnoten wat kokosschilfers erop doen of amandelschilders.