Gezonde en snelle macaroni
08 april 2020 
2 min. leestijd

Gezonde en snelle macaroni

Dit is een gezonde, snelle en caloriearme macaroni variant die ik zeer vaak klaarmaak. Ideaal voor als je niet veel tijd hebt, want in minder dan 20 minuten zet je met dit gerechtje een lekkere en toch gezonde maaltijd op tafel die bovendien nog caloriearm is ook!

Benodigdheden (4 personen)

√ 2 kg diepvriesgroenten naar keuze (in dit geval groentenreepjes en bloemkool)
√ 220g pasta
√ 200g gekookte hesp
√ 1 liter magere melk
√ 70g bloem
√ Nootmuskaat
√ Peper en zout

Bereidingswijze

Giet de diepvriesgroenten in een grote kookpot en doe er wat water bij en zet op een hoog vuur. Voeg eventueel wat zout toe. Kook de groenten tot ze beetgaar zijn.
Zet een kookpot op met water, hierin gaan we straks de pasta koken. Snij ondertussen het vetrandje van de hesp en snij de hesp in kleine stukjes.
Als het water kookt voeg je wat zout toe en doe je de pasta erbij. Dit kan macaroni zijn, maar zoals je ziet op de foto gebruik ik ook graag andere soorten pasta. Kook tot wanneer de pasta beetgaar is. Doe de magere melk in een grote kookpot (voor 1 liter melk moet hij minstens 3 liter groot zijn) en voeg er 70g bloem aan toe. Klop eens goed met een garde in de melk en bloem oplossing en zet het op het vuur. Blijf regelmatig eens krachtig kloppen met een garde tot wanneer de saus kookt en gebonden is. Het is erg belangrijk dat je regelmatig goed roert, anders zal je witte saus wat aanbranden. Voeg bij de gebonden witte saus de hesp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Giet de groenten en pasta af en laat goed uitdruppen. Doe de witte saus, groenten en pasta samen in een grote pot en roer alles eens goed om.

Voedingswaarde

Energie (kcal)Eiwit (g)Koolhydraten (g)Vet (g)
Voedingswaarde per 100g60590

Voedingswaarde per portie

De borden hebben een diameter van 26 cm.

200 kcal

333 gram macaroni met groenten

350 kcal

583 gram macaroni met groenten

500 kcal

833 gram macaroni met groenten

Varianten

  • Je kan hier eindeloos mee variëren. Zo is het ook erg lekker met andere diepvriesgroenten zoals broccoli, prei, wortelen, spinazie etc.
    Uiteraard kan je ook verse groenten gebruiken. Dat doe ik ook regelmatig, maar dat neemt natuurlijk wel wat meer tijd in.
  • Je kan een lactosevrije (ongezoete) melk gebruiken als je geen lactose kan verdragen.
  • Er kan ook meer hesp gebruikt worden, zelf doe ik dit niet omwille van ecologische redenen.
Over de schrijver
Kevin is diëtist en gespecialiseerd in vetverlies met een langetermijnvisie. Zijn doelstelling is om iedereen een gezond lichaamsgewicht te laten bereiken en dit op een aangename, moeiteloze manier stabiel te blijven houden. Zijn hobby's zijn krachttraining, lopen, wandelen en trektochten. Hij maakt graag tijd om samen met zijn vrouw en dochters quality time te hebben.
Reactie plaatsen
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen