Dit vezelrijk chocoladetaartje is zo gezond dat je het perfect als ontbijt kan eten, maar het kan natuurlijk ook als gezond tussendoortje! 😄
Je kan dit taartje trouwens perfect invriezen, dus ik maak vaak een grote portie klaar die ik dan in stukken invries.
Voor de mensen die zich ‘zorgen’ maken over de banaan, die smaak je helemaal niet. Het heeft het geheel wel een luchtigere structuur.
Gebruik je liever geen zoetstof? Dan is dit receptje iets voor jou: vezelrijke chocoladetaart met walnoten.
Dit is een receptje waarbij ik appel chocoladecakeje maak: vezelrijke chocolade appelcake
Benodigdheden (12 porties van 95 kcal)
√ 100 gram volkoren bloem
√ 60 gram havermout
√ 35 gram cacaopoeder
√ 60 ml magere melk
√ 2 grote rijpe bananen
√ 8 gram bakpoeder (± 2 koffielepels)
√ 5 gram sucralose
√ 3 eieren
Bereidingswijze
Splits de eieren.
Klop het eiwit op met een klopper.
Doe de eidooiers, havermout, volkoren bloem, cacaopoeder, gepelde bananen, bakpoeder, zoetstof en magere melk in een stevige blender (of in een maatcilinder waar je met een mixer in kan).
Mix het geheel tot je een mooi mengsel hebt.
Spatel het eiwit rustig onder het mengsel en stort het beslag in een vuurvaste schotel.
Bak ±25 minuten in een oven op 180°C.
Voedingswaarde vezelrijke chocoladetaart met zoetstof per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 245 |
Eiwit (g) | 11,3 |
Koolhydraten (g) | 31,6 |
Vet (g) | 6,9 |
Vezels (g) | 6,6 |
Voedingswaarde vezelrijke chocoladetaart met zoetstof per portie
Voedingswaarde per 1/12 van taart
Voedingswaarde per 1/12 | |
Energie (kcal) | 95 |
Eiwit (g) | 4,4 |
Koolhydraten (g) | 12,2 |
Vet (g) | 2,7 |
Vezels (g) | 2,6 |
Voedingswaarde per 1/8 van taart
Voedingswaarde per 1/8 | |
Energie (kcal) | 142 |
Eiwit (g) | 6,6 |
Koolhydraten (g) | 18,4 |
Vet (g) | 4,0 |
Vezels (g) | 3,8 |