Deze goudbruine pompoenpannenkoeken zijn zacht van structuur en smaak.
Er zitten minder calorieën en meer vezels in, dan in de klassieke pannenkoeken, toch moeten ze niet onderdoen van smaak!
Benodigdheden (voor 1-2 porties)
√ 300 gram pompoen
√ 100 gram havermout
√ 1 ei
√ 90 gram whey (eiwitpoeder)
√ 400 ml magere melk
√ 7 gram bakpoeder
√ 1 koffielepel olie (5 ml)
Bereidingswijze
Kook de pompoen in een kookpot zonder deksel (zodat er vocht weg kan). Roer de pompoen regelmatig goed om en blijf koken tot alle pompoenblokjes uit elkaar gevallen zijn. Mix de pompoen met een staafmixer zodat er een glad mengsel ontstaat. Cutter de havermout totdat je havermoutmeel hebt.
Doe de magere melk bij de gekookte en gemixte pompoen en meng goed met een klopper.
Als de pompoen voldoende afgekoeld is voeg je het eiwitpoeder, de havermoutmeel, ei en bakpoeder toe en meng je alles goed met een klopper tot je een mooi glad beslag hebt. Doe 1 koffielepel olie op een antikleefpan en bak pannenkoeken van 10-12 cm diameter.
Voedingswaarde eiwitrijke pompoenpannenkoeken
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 145 |
Eiwit (g) | 15 |
Koolhydraten (g) | 13,4 |
Vet (g) | 3,4 |
Voedingswaarde eiwitrijke pompoenpannenkoek per stuk
Om te berekenen hoeveel calorieën de eiwitrijke pompoenpannenkoek per stuk zijn moet je de volgende formule gebruiken:
Aantal kcal van 1 pompoenpannenkoek = (1028 kcal)/(aantal pompoenpannenkoek gebakken)
Ik bak er meestal 20 uit de hoeveelheid beslag.
Dan moet ik dus 1028 kcal delen door 20 wat betekent dat ze per stuk 51 kcal bevatten.
Om de hoeveelheid eiwit, koolhydraten en vet te bepalen kan je onderstaande formules gebruiken.
Aantal gram eiwit van 1 pompoenpannenkoek = (106,7 gram eiwit)/(aantal pompoenpannenkoek gebakken)
Aantal gram koolhydraten van 1 pompoenpannenkoek = (95,3 gram koolhydraten)/(aantal pompoenpannenkoek gebakken)
Aantal gram vet van pompoenpannenkoek = (24,3 gram vet)/(aantal pompoenpannenkoek gebakken)
Voedingswaarde indien 20 stuks | |
Energie (kcal) | 51 |
Eiwit (g) | 5,3 |
Koolhydraten (g) | 4,8 |
Vet (g) | 1,2 |