Helpen supplementen om af te vallen?
29 oktober 2020 
1 min. leestijd

Helpen supplementen om af te vallen?

“Ik gebruik supplementen X en Y. Zouden deze mij helpen om af te vallen?”

“Ik heb gelezen dat supplement Z helpt bij het afvallen. Zou ik dit best ook gebruiken?”

Wanneer klanten voor de eerste keer bij mij op consultatie komen is dit vaak één van de eerste vragen die ik krijg. Maar stellen ze zichzelf wel de juiste vraag?

De “Afval piramide”

De afval piramide

In deze piramide staan de belangrijkste zaken om af te vallen onderaan. Dit wordt ook wel de fundering 🏛️ genoemd. Hoe meer naar boven we gaan hoe lager de impact op het afvallen zal zijn.  In de volksmond noemen we deze zaken ook wel de kers 🍒 op de taart.

Zoals je ziet, zijn supplementen eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Veel mensen maken hechten veel te veel waarde aan het belang van supplementen. Nochtans zegt het woord ‘supplement’ het eigenlijk zelf, het is dus een toevoeging of een extraa’tje.

Een extraa’tje die we eventueel kunnen gebruiken als de basis, onze fundering, goed zit!

Uit wat bestaat onze fundering? 

☑️ Energie balans: Calorie in vs calorie out

☑️ Een gezonde macronutriënt verhouding

☑️ Voldoende vitaminen, mineralen en phyo- en zoonutriënten

Daarnaast is het ontstaan van een goede, gezonde piramide die jou helpt afvallen OF je lichaamsgewicht stabiel houden pas mogelijk wanneer onze LEVENSTIJL en GEDRAG goed zit.

Duurzaam afvallen is dus ENKEL mogelijk indien we een piramide bouwen die we jaren later nog steeds met gemak kunnen blijven volhouden.  Gezonde gewoontes moeten dus onderdeel uitmaken van jouw identiteit.

Werk dus EERST aan de basis en als dat CONSEQUENT goed zit, kan je eventueel kijken welke supplementen of extraa’tjes jou kunnen helpen bij het bereiken en behouden van je doel.

TIP: 

Kan je desondanks mijn advies het toch niet laten om een supplement te gebruiken? Kijk dan zeker steeds na op Examine.com welk supplement een wetenschappelijk bewezen werking heeft en wat de aangeraden dosis is.

Over de schrijver
Glenn is in 2015 afgestudeerd als voedingsmiddelentechnoloog. Uit zijn passie voor gezonde en ecologisch verantwoorde voeding heeft hij nadien nog een postgraduaat duurzame ontwikkeling gevolgd en behaalde hij het Precision Nutrition Lvl 1 certificaat. Vetverlies met een langetermijnvisie op een manier die jou gelukkig maakt en je goed in je vel laat voelen. Daar draait het bij hem om.
Reactie plaatsen
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen