Krieken plattekaastaart met suiker
19 januari 2021 
in Gebak
1 min. leestijd

Krieken plattekaastaart met suiker

Gebak is altijd een moeilijke om gezond en caloriearm te maken en er toch nog voor zorgen dat de smaak en structuur goed zit. Wel dat is bij dit receptje wel gelukt! Deze heerlijke krieken plattekaastaart kan je zeker eens serveren op een feest en het zal menig mens smaken!
Deze versie is gemaakt met suiker, hieronder staan er andere opties (een eiwitrijke versie of een versie met zoetstof).

Klik hier voor dit recept van de Krieken plattekaastaart met zoetstof.
Klik hier voor dit recept van de eiwitrijke versie van de Krieken plattekaastaart.

Krieken plattekaastaart met suiker

Benodigdheden (12 porties van 182 kcal)

Bodem

√ 1 ei
√ 1 banaan
√ 60 gram volkoren bloem
√ 30 gram havermout
√ 20 gram cacaopoeder
√ 50 ml magere melk
√ 3 gram bakpoeder
√ 30 gram suiker

Laagje platte kaas

√ 500g magere platte kaas
√ 3 eieren
√ 60 gram vanillepuddingpoeder
√ 85 gram suiker
√ 2 eetlepels citroensap

Laagje krieken

√ 1 bokaal krieken (570 gram)
√ 10g gelatine blaadjes (±5 blaadjes)
√ 30 gram suiker

Bereidingswijze

Splits de eieren en klop het eiwit op tot een stevig schuim.
Doe de havermoutmeel en de volkoren bloem in een stevige cutter en voeg de cacaopoeder, bakpoeder, suiker, eidooier, magere melk en banaan eraan toe.
Mix tot je een homogeen mengsel gekregen hebt. Spatel het opgeklopt eiwit eronder door.
Neem een springvorm en leg er een antikleefpapier in. Verspreid het deeg over de bodem op het antikleefpapier.

Splits de eieren en doe de eidooiers in een mengkom samen met de magere platte kaas, vanillepuddingpoeder, suiker en 2 eetlepels citroensap.
Klop het platte kaas mengsel eens goed op met een garde of mixer zodat het luchtiger wordt van structuur.
Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het platte kaas mengsel.

Doe het platte kaas mengsel in de springvorm over de bodem en zet in de oven op 170°C voor ± 30-40 minuten.

Doe de krieken en het sap uit de bokaal en in een kookpot.
Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water.
Breng aan de kook en voeg de suiker toe.
Knijp de blaadjes gelatine uit en doe ze in de zachtjes kokende krieken. Meng goed en doe de krieken over de gebakken platte kaas taart.
Laat alles afkoelen en opstijven in de frigo voor 3-4 uren. Ontvorm de taart.
Schep/schuif ze op een taartplateau en laat het jou smaken! 😃

Voedingswaarde krieken plattekaastaart met suiker per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) 123
Eiwit (g) 5,3
Koolhydraten (g) 21,5
Vet (g) 1,5
Vezels (g) 1,1

Voedingswaarde krieken plattekaastaart met suiker per portie

Aantal calorieën voor 1/12 van de taart

1/12 van een taart
Energie (kcal) 182
Eiwit (g) 7,9
Koolhydraten (g) 31,9
Vet (g) 2,3
Vezels (g) 1,6

krieken plattekaastaart gezond en caloriearm gebak 1 stuk

Over de schrijver
Kevin is diëtist en gespecialiseerd in vetverlies met een langetermijnvisie. Zijn doelstelling is om iedereen een gezond lichaamsgewicht te laten bereiken en dit op een aangename, moeiteloze manier stabiel te blijven houden. Zijn hobby's zijn krachttraining, lopen, wandelen en trektochten. Hij maakt graag tijd om samen met zijn vrouw en dochters quality time te hebben.
Reactie plaatsen
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen