Deze heerlijke linzenspread is een heerlijk vegetarisch beleg op een cracker, boterham,… en is bovendien ook caloriearm en gezond.
Het voordeel van de linzenspread is dat ze ook veel vezels bevat. Een niet-vegetarisch beleg bevat zo goed als geen vezels. 🙂
Linzenspread met bloemkool, walnoten en Parmezaan
Benodigdheden (6 porties van 104 kcal)
√ 50 gram groene linzen (ongekookt)
√ 250 gram bloemkool
√ 1 teentje knoflook
√ 50 gram walnoten
√ 20 gram Parmezaan
√ Zout en peper
√ Eventueel: munt (± 5 blaadjes)
Bereidingswijze
Kuis de bloemkool en knoflook.
Kook of stoom de bloemkool in ± 15 minuten gaar en giet ze af in een vergiet. Laat de bloemkool afkoelen.
Kook de groene linzen volgens de verpakking in licht gezouten water. Giet af in een vergiet zodat het vocht goed weg kan.
Doe de gekookte groente linzen en bloemkool samen met de Parmezaan en knoflook in een stevige blender. Kruid met peper en zout.
Indien je graag een lichte munt ondertoon hebt kan je de blaadjes munt hier ook aan toevoegen en mee cutteren.
Eenmaal je een mooi homogeen mengsel hebt voeg je de noten toe en laat nog even kort mee cutteren.
Persoonlijk heb ik graag een lichte nootstructuur in de linzenspread, vandaar dat ik deze pas op het einde toevoeg.
Voedingswaarde linzenspread met bloemkool, walnoten en Parmezaan per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 142 |
Eiwit (g) | 6,9 |
Koolhydraten (g) | 6,8 |
Vet (g) | 9,3 |
Vezels (g) | 3,8 |