Vis vol au vent van zalm en kabeljauw
24 januari 2023 
2 min. leestijd

Vis vol au vent van zalm en kabeljauw

Dit recept van vis vol au vent met zalm en kabeljauw is gezond, lekker en caloriearm! Weer een voorbeeld om aan te tonen dat gezond en caloriearm niet perse 'smaakloos en droog' hoeft te zijn! 😀
Je kan hem natuurlijk ook maken met schaal- en schelpdieren. Hier verkoos ik voor een simpele versie die velen zal kunnen bekoren met kabeljauw en zalm. Je kan hiervan een grotere hoeveelheid maken en porties invriezen.

Benodigdheden (±10 porties van 190 kcal)

√ 500 gram roze pacifische zalm
√ 500 gram kabeljauw (filet of haasjes)
√ 200 gram surimi of krabstaafjes
√ 2 middelgrote ajuinen (± 350 gram ℮)
√ 4 tenen knoflook
√ 500 gram champignons
√ 200 ml droge witte wijn
√ 750 ml halfvolle melk
√ 40 gram maïszetmeel
√ 1 visbouillonblokje
√ Tijm
√ Dille
√ Zout en peper
√ Eventueel citroensap

Bereidingswijze

Kuis de groenten.
Snij de ajuin in stukjes en hak de knoflook fijn. Snij de champignons in plakjes.
Snij de surimi in klein blokjes.

Doe de zalm en kabeljauw in een glazen kom met deksel erop in de microgolf. Gaar de vis (microgolf mag op de sterkste stand staan) tot hij klaar is.

Doe de ajuin en knoflook in een grote kookpot en stoof kort zonder vet (voeg eventueel enkele eetlepels water toe) aan.
Voeg de champignons toe en het visbouillonblokje en laat op een middelhoog vuur staan met deksel erop tot de champignons gaar zijn. Doe de witte wijn, tijm en dille erbij en laat kort doorkoken zodat de alcohol verdampt uit de wijn.
Voeg de 650 ml melk erbij en roer zachtjes tot de melk kookt.
Los de maïszetmeel op in 100 ml melk. Voeg dit toe bij de warme saus terwijl je aan het roeren bent.
Doe de gegaarde vis en de blokjes surimi erbij.
Kruid met peper en zout naar smaak en werk indien gewenst af met wat citroensap.

Voedingswaarde vis vol au vent van zalm en kabeljauw per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal)63
Eiwit (g)9,1
Koolhydraten (g)3,9
Vet (g)1,4
Vezels (g)0,7

Voedingswaard vis vol au vent van zalm en kabeljauw per portie

Het bord heeft een diameter van 26 cm.

Portie van 200 gram

Portie van 200 gram
Energie (kcal)127
Eiwit (g)18,1
Koolhydraten (g)7,9
Vet (g)2,8
Vezels (g)1,4

Vis vol au vent van zalm en kabeljauw gezond en caloriearm recept 127 kcal voedingswaarde

Portie van 300 gram

Portie van 300 gram
Energie (kcal)190
Eiwit (g)27,2
Koolhydraten (g)11,8
Vet (g)4,2
Vezels (g)2,1

Vis vol au vent van zalm en kabeljauw gezond en caloriearm recept 190 kcal voedingswaarde

Portie van 400 gram

Portie van 400 gram
Energie (kcal)254
Eiwit (g)36,2
Koolhydraten (g)15,7
Vet (g)5,6
Vezels (g)2,8

Vis vol au vent van zalm en kabeljauw gezond en caloriearm recept 254 kcal voedingswaarde

Over de schrijver
Kevin is diëtist en gespecialiseerd in vetverlies met een langetermijnvisie. Zijn doelstelling is om iedereen een gezond lichaamsgewicht te laten bereiken en dit op een aangename, moeiteloze manier stabiel te blijven houden. Zijn hobby's zijn krachttraining, lopen, wandelen en trektochten. Hij maakt graag tijd om samen met zijn vrouw en dochters quality time te hebben.
Reactie plaatsen
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen