Dit is één van mijn favoriete winterse salades, met ingrediënten die allemaal in het najaar en de winter voorhanden zijn. Heerlijk om te eten als bijgerecht bij een broodmaaltijd, raclette, pizza, lasagne, ovenfrietjes etc.
Benodigdheden
√ 1 grote knolselder (750g netto)
√ 1 appel (150g netto)
√ 150g magere platte kaas
√ 1 koffielepel graanmosterd
√ 5 volledige walnoten
√ 3 takjes peterselie
√ Peper en zout
Rasp de knolselder en de appel fijn. Dit kan met een handrasp of met een keukenrobot. Hak de walnoten in stukjes en versnipper de peterselie. Voeg beiden bij de geraspte knolselder en appel. Meng in een potje de 150g magere platte kaas met 1 koffielepel graanmosterd. Als je het graag wat pittiger hebt mag het gerust wat meer zijn. Kruid de magere platte kaas naar smaak met wat peper en zout. Voeg bij het geheel en meng goed.Als je nog wat calorieën wilt uitsparen kan je de noten er niet bijdoen. In dat geval kan je onderstaande voedingswaarde gebruiken:
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 34 |
Eiwit (g) | 2,7 |
Koolhydraten (g) | 5,6 |
Vet (g) | 0,1 |
Vezels (g) | 3,8 |