Winterse knolselder salade
25 november 2019 
1 min. leestijd

Winterse knolselder salade

Dit is één van mijn favoriete winterse salades, met ingrediënten die allemaal in het najaar en de winter voorhanden zijn. Heerlijk om te eten als bijgerecht bij een broodmaaltijd, raclette, pizza, lasagne, ovenfrietjes etc.

Benodigdheden

√ 1 grote knolselder (750g netto)
√ 1 appel (150g netto)
√ 150g magere platte kaas
√ 1 koffielepel graanmosterd
√ 5 volledige walnoten
√ 3 takjes peterselie
√ Peper en zout

Rasp de knolselder en de appel fijn. Dit kan met een handrasp of met een keukenrobot. Hak de walnoten in stukjes en versnipper de peterselie. Voeg beiden bij de geraspte knolselder en appel. Meng in een potje de 150g magere platte kaas met 1 koffielepel graanmosterd. Als je het graag wat pittiger hebt mag het gerust wat meer zijn. Kruid de magere platte kaas naar smaak met wat peper en zout. Voeg bij het geheel en meng goed.

Als je nog wat calorieën wilt uitsparen kan je de noten er niet bijdoen. In dat geval kan je onderstaande voedingswaarde gebruiken: 

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal)34
Eiwit (g)2,7
Koolhydraten (g)5,6
Vet (g)0,1
Vezels (g)3,8

Over de schrijver
Kevin is diëtist en gespecialiseerd in vetverlies met een langetermijnvisie. Zijn doelstelling is om iedereen een gezond lichaamsgewicht te laten bereiken en dit op een aangename, moeiteloze manier stabiel te blijven houden. Zijn hobby's zijn krachttraining, lopen, wandelen en trektochten. Hij maakt graag tijd om samen met zijn vrouw en dochters quality time te hebben.
Reactie plaatsen
gratis afvallen

Gratis afvallen!

Wil jij graag afvallen en jouw lichaamsvet stabiel blijven houden op lange termijn?
Dan is duurzaam vetverlies iets voor jou!

Wij hebben alle gratis informatie samengebundeld om jou op weg te helpen!

gratis afvallen