De gevulde courgette met kip diabolique is een twist op de klassieke gevulde courgettes. De combinatie van hartige en zoete smaken en de gele courgette maken dit een heerlijk receptje! 😀
Uit dit recept haal ik voor mijn vrouw en mij 4 porties van 706 kcal. Maar dat is wel een zeer grote portie (net geen 1,3 kg aan een heerlijk gezond bordje).
De meesten zullen met een halve portie daarvan ook al goed verzadigd zijn.
Benodigdheden (8 porties van 353 kcal)
√ 2,4 kg ℮ gele courgette (2 courgetten uit de eigen tuin of 5-6 uit de winkel)
√ 4 middelgrote ajuinen (± 600 gram ℮)
√ 4 rode paprika’s (± 700 gram ℮)
√ 3 teentjes look
√ 1 blikje tomatenconcentraat (± 140 gram ℮)
√ 200 ml kokosmelk
√ 200 gram ketchup
√ 1 blik ananas (± 340 gram ℮) of verse ananas
√ 250 ml witte wijn
√ 10 gram rode currypasta
√ 2 kippenborstfilets (± 450 gram ℮)
√ 200 gram vezelrijke zilvervliesrijst
√ 250 ml witte wijn
√ 1 kippenbouillonblokje
√ Zout en kippenkruiden
√ Indien gewenst rode peper of sucralose (of ander zoetstof)
Bereidingswijze
Kuis de groenten.
Snij de ui, knoflook, paprika, ananas (bewaar het sap indien het in blik is) en kip in kleine stukjes.
Was de courgette en snij hem in de lengte door twee. Hol de courgette met een parisiennelepel uit.
Kook de rijst volgens de verpakking in licht gezouten water en giet af.
Bak de kip zonder vetstof in een antikleefpan met wat kippenkruiden.
Doe de ui, knoflook, paprika en hetgeen je uit de courgette gehaald hebt in een kookpot. Bak even kort al roerend aan (zonder vetstof).
Voeg de ananassap, witte wijn, kippenbouillonblokje eraan toe en stoof de groentjes zo gaar.
Doe de ketchup, rode currypasta, kokosmelk, tomatenconcentraat, en blokjes ananas erbij.
Je kan de rest van het blik kokosmelk zonder problemen invriezen in een klein diepvries potje.
Kruid naar smaak met zout en indien gewenst rode peper of indien je het graag wat zoeter wilt hebben wat zoetstof.
Meng de gekookte rijst, de gebakken kippenblokjes en enkele eetlepels van je diabolique saus.
Vul de courgettes op met dit mengsel.
Zet de opgevulde courgettes 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat de saus op een zacht vuurtje staan met deksel erop.
Serveer op een groot bord met de saus onder de courgette.
Voedingswaarde gevulde courgette met kip diabolique per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 55 |
Eiwit (g) | 3,4 |
Koolhydraten (g) | 8,2 |
Vet (g) | 1,1 |
Vezels (g) | 1,5 |
Voedingswaarde gevulde courgette met kip diabolique per portie
Het bord heeft een diameter van 30,5 cm.
Portie van 1272 gram
Portie van 1272 gram | |
Energie (kcal) | 706 |
Eiwit (g) | 43 |
Koolhydraten (g) | 105 |
Vet (g) | 14 |
Vezels (g) | 19 |