Deze pastasalade, kan je zowel warm als koud opeten.
In deze versie heb ik snijbiet en spinazie gebruikt, maar je kan gerust ook gewoon één van de twee nemen.
Benodigdheden (4 personen)
√ 0,8 kg snijbiet
√ 0,8 kg spinazie
√ 1 kg tomaten
√ 600 gram ajuin (4 grote ajuinen)
√ 4 teentjes knoflook
√ 200 gram brie
√ 100 gram zongedroogde tomaten
√ 200 gram tagliatelle
√ Zout en peper
√ Ter afwerking: 10g noten per persoon
Bereidingswijze
Snij de snijbiet en spinazie in klein stukjes. Zeker de steel van de snijbiet moet je goed fijn snijden anders kan je wat draadjes hebben.
Kuis de ajuin en snij ze in stukjes. Kook de spinazie,snijbiet en ajuin in één grote kookpot.
Kook de tagliatelle in licht gezouten water.
Snij de knoflook, brie, tomaten en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Giet de pasta en spinazie uit in een vergiet en laat goed uitlekken zodat er veel vocht uit is.
Eenmaal het meeste vocht eruit is doe je het terug in de grote kookpot en voeg je de knoflook, brie, tomaten en zongedroogde tomaten toe.
Meng alles goed door elkaar en kruid af met peper en zout.
Werk af met 10 gram noten. Ik gebruikte gezouten pindanoten, maar dat kunnen ook cashewnoten of pijnboompitten zijn bijvoorbeeld.
Voedingswaarde
Energie (kcal) | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Vet (g) | |
Voedingswaarde per 100g | 75 | 5 | 8 | 3 |
Voedingswaarde per portie
De borden hebben een diameter van 26 cm.
225 kcal
300 gram pastasalade
450 kcal
600 gram pastasalade
675 kcal
900 gram pastasalade