Deze wokschotel met wortel, rijst en kip maak je klaar in een wip en is gezond en caloriearm! 😄
Je kan gerust porties invriezen, zo heb je altijd een lekkere, snelle gezonde hap zitten.
Benodigdheden (4 porties van 392 kcal)
√ 2 kippenborstfilet (± 375 gram)
√ 800 gram ℮ wortelen
√ 3 middelgrote ajuinen (± 450 gram ℮)
√ 2 teentjes look
√ 2 grote rode paprika’s (± 400 gram ℮)
√ 1 blik tomatenstukjes (400 gram ℮)
√ 200 gram vezelrijke zilvervliesrijst
√ 1 kippenbouillonblokje
√ Curry, zout en peper
Bereidingswijze
Kuis de groenten.
Versnipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika, wortelen en kip in blokjes.
Bak de ajuin, knoflook en kippenblokjes en kippenbouillonblokje in een diepe antikleefpan (of wok) tot de ajuin glazig is en de kip lichtjes gekleurd is. Kruid met curry.
Je hoeft hiervoor geen extra vetstof toe te voegen.
Doe de paprika en de wortels erbij en roerbak het geheel op een middelhoog vuur tot de groenten gaar zijn.
Voeg de tomatenstukjes toe.
Kook de rijst volgens de verpakking in licht gezouten water gaar en giet af.
Doe de gekookte rijst bij de groenten en kip en meng eens goed onder elkaar door.
Kruid met curry, peper en zout naar smaak.
Voedingswaarde wokschotel met wortel, rijst en kip per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 64 |
Eiwit (g) | 5,0 |
Koolhydraten (g) | 9,7 |
Vet (g) | 0,5 |
Vezels (g) | 2,5 |
Voedingswaarde wokschotel met wortel, rijst en kip per portie
Het bord heeft een diameter van 26 cm.
Portie van 308 gram
Portie van 308 gram | |
Energie (kcal) | 196 |
Eiwit (g) | 15,3 |
Koolhydraten (g) | 30,0 |
Vet (g) | 1,5 |
Vezels (g) | 7,7 |
Portie van 462 gram
Portie van 462 gram | |
Energie (kcal) | 294 |
Eiwit (g) | 22,9 |
Koolhydraten (g) | 45,0 |
Vet (g) | 2,2 |
Vezels (g) | 11,6 |
Portie van 615 gram
Portie van 615 gram | |
Energie (kcal) | 392 |
Eiwit (g) | 30,5 |
Koolhydraten (g) | 59,9 |
Vet (g) | 3,0 |
Vezels (g) | 15,4 |