Deze heerlijke spliterwtensoep bevat niet enkel groentjes, maar is ook nog eens rijk aan eiwit en vezels. Een échte maaltijdsoep die in een mum van tijd dampend voor je klaar staat!
Spliterwtensoep
Benodigdheden (5 porties)
- 1 grote ajuin
- 300 gram gedroogde spliterwten
- 300 gram wortelen
- 1/2 el olie
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1,3 – 1,5 liter heet water
- 2 blaadjes laurier
- peper naar smaak
Bereidingswijze
Spoel de spliterwten onder koud water. Kuis de ajuin en wortelen en snij in kleine blokjes.
Verwarm 1/2 eetlepel olie in een kookpot, voeg de ajuin toe en stoof aan gedurende enkele minuten. Voeg nadien de wortelen, spliterwten, laurier blaadjes en kippenbouillon toe en overgiet met 1,3 – 1,5 liter warm water. Breng aan de kook en laat gedurende 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
Mix tenslotte de soep tot een homogeen geheel.
Voedingswaarde spliterwtensoep per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram | |
Energie (kcal) | 70 |
Eiwit (g) | 5 |
Koolhydraten (g) | 9 |
Vet (g) | 1 |
Voedingswaarde spliterwtensoep per portie
Portie van 250 kcal
Voedingswaarde portie van 360 gram | |
Energie (kcal) | 251 |
Eiwit (g) | 16 |
Koolhydraten (g) | 34 |
Vet (g) | 3 |