Dit is een slaatje dat ik vaak eet in februari-april. Er zijn nog wintergroenten aanwezig, maar de eerste lentegroentjes zijn er ook al! De combinatie van beiden smaakt zoals de lente! Zonder vlees en pasta kan je het ook perfect als bijgerecht naast een andere maaltijd eten.
Ik maak dit vaak klaar voor twee dagen.
Benodigdheden (voor 4-6 personen)
√ 260 gram radijzen
√ 1 middelgrote ajuin
√ 200 gram slamengeling
√ 5 grote wortelen (450g)
√ 4 teentjes knoflook
√ 2 grote appelen
√ 1 kleine witte kool (700g)
√ Enkele takjes peterselie
√ 500 gram magere platte kaas
√ 200 gram pitavlees
√ 200 gram risoni
√ Peper, zout en Provençaalse kruiden
Bereidingswijze
Was en kuis alle groenten. Zwier de sla droog in een slazwierder.
Snij de radijzen, appel, witte kool en sla in kleine stukjes.
Versnipper de ajuin en peterselie en voeg het bij de andere groenten. Rasp de wortelen en voeg ook dit bij de andere groenten.
Bak het pitavlees in een antikleefpan en kruid eventueel met wat zout, peper en Provençaalse kruiden. Laat het vlees afkoelen eenmaal het gaar is.
Kook de pasta in ruim licht gezouten water volgens de verpakking en giet af in een vergiet. Spoel de pasta met koud water.
Doe de pasta en het vlees bij de groenten en meng alles goed door elkaar.
Hier kan je lezen hoe ik de dressing maak: Caloriearme platte kaas dressing met knoflook
Meng de dressing onder de salade en eet smakelijk!
Voedingswaarde
Energie (kcal) | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Vet (g) | |
Voedingswaarde per 100g | 56 | 3,8 | 8,4 | 0,8 |
Voedingswaarde per portie
De borden hebben een diameter van 26 cm.
200 kcal
357 gram slaatje
400 kcal
714 gram slaatje
600 kcal
1071 gram slaatje
Ander perspectief van het ‘slaatje’ van 600 kcal.
Extra opmerkingen
- Ik gebruik vaak rucola of winterpostelein omdat ik deze in de winter en voorjaar heb. Eind april begin ik steeds meer snijsla te gebruiken.
- Ik gebruik niet veel vlees, dit is om ecologische redenen. Door de eiwitrijke platte kaas dressing te gebruiken heb je zo toch een mooie portie eiwit in deze salade.